Puneti apa la fiert si turnati migdalele in coaja cand apa clocoteste.
Lasati pe foc mic 1- 2 min, scurgeti imediat printr-o strecuratoare si apoi treceti migdalele prin jet de apa rece.
Scurgeti din nou si curatati de pielita cat mai sunt caldute.
Luati si strangeti fiecare migdala intre degetul mare si aratator, in partea mai ascutita a acesteia. Migdala se va elibera foarte usor din coaja largita. Procedati identic pana curatati toate migdalele. Obtineti astfel migdalele decojite, dar care sunt inca umede.
Pentru a le intrebuinta sau pastra:
-fie le rasfirati pe un prosop de hartie si le lasati 1- 2 zile sa se usuce, intorcandu-le din cand in cand;
-fie le puneti intr-o tava; incingeti bine cuptorul, stingeti focul si introduceti tava in cuptorul stins, intorcand mereu migdalele in tava si avand grija sa nu se prajeasca (daca este prea mare caldura, lasati tava inauntru, iar usa cuptorului lasati-o intredeschisa).
Lasati sa se racesca complet pentru a deveni crocante si casante, apoi puteti marunti / macina prin robot.
Migdalele crude, curatate de coaja si uscate pot fi pastrate pana la intrebuintare in cutii bine inchise.
Tineti cont de faptul ca migdalele cu cat stau mai putin in apa, cu atat sunt mai crocante.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAndra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de tartă cu legume și brânză de capră, perfectă pentru un...
Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoarăCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii