Tiramisu reţetă originală cu inimă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originală cu inimă

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală cu inimă
  • Ingrediente:
  • - 500 g mascarpone
  • - un pachet de piscoturi
  • - 400 g
  • - 4 oua
  • - 5 linguri zahar
  • - 75 ml cafea rece
  • - esenta de rom
  • - un praf de sare
  • - 50 g cacao
  • - ornamente inimioare

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală cu inimă

Mod de preparare:
- albusurile se separa de galbenusuri
- albusurile se bat spuma cu un praf de sare
- galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si apoi se adauga crema mascarpone si se amesteca bine cu o lingura
- peste galbenusurile amestecate cu mascarpone se adauga albusul batut spuma si se amesteca bine pana la incorporare
- cafeaua se amesteca cu 2 picaturi esenta de rom si se ia pe rand cate un piscot si se trece repede si pe o parte si pe cealalata prin cafea si se aseaza intr-un vas ca un prim strat
- se adauga jumatate din crema de mascarpone, se pune al 2-lea strat de piscoturi date prin cafea si se adauga la sfarsit restul de crema
- se da la rece. Pentru 2-3 ore, apoi se cerne cacao pe toata suprafata prajiturii, apoi se taie cuburi, si fiecare cub se orneaza cu inimioare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici