Crostata pentru Sarbatorile de Iarna

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Crostata pentru Sarbatorile de Iarna

Ingrediente

  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 400 gr faina (am mai pus un pic mai mult)
  • 100 margarina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml lichior de portocale (sau de care preferati)
  • un praf de copt
  • un pic de sare

Mod de preparare

Lasam margarina sa se inmoaie bine si o frecam cu zaharul.
Adaugam oul, praful de copt, laptele, lichiorul si faina. Amestecam bine aluatul.

Daca aluatul sta o ora sau doua la frigider e si mai bun gustul. Dupa scoatem aluatul de la frigider intindem o foaie rotunda cam de 1, 5 cm si punem foaia in tava rotunda. Peste foaie punem gem dupa preferinta si la urma decoram. Eu am facut stelute si dupa ce am terminat ornatul am pus deasupra nuca de cocos.

Dam la cuptor cam 30 minute, lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si Pofta buna!
Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa