Crostata Ciocolatoasa

Postat pe: 25-06-2013
(1)

Ingrediente

Baza:
250 gr faina
125 gr unt
100gr zahar
2 galbenusuri
1 lingurita rasa praf de copt
vanilia si sare
Pentru umplutura:
100 gr unt
200gr ciocolata
120 gr zahar
25 gr faina
2 oua
25 gr cacao
esenta rom
(in fuctie de faina, eu am mai adaugat putintel lapte caldut)

Mod de preparare

Se face baza amestecand toate ingredientele si se lasa jumatate de ora acoperita.

In acest timp se face umplutura: se topeste ciocolata si se raceste la temperatura camerei, apoi se adauga ouale amestecate in prealabil cu zaharul, apoi faina amestecata cu cacao si la urma untul moale si esenta rom.

Se intinde o foaie care se pune in tava cu hartia de copt, deasupra se pune umplutura de ciocolata iar deasupra cateva linii de aluat in forma de gratar.

Se coace la foc moderat.
Crostata e considerata e cel mai vechi dulce italian bazat pe un aluat fraged cu umplutura de gem, crema de vanilie, nutella, ricotta, cioccolata, fructe sau umpluturi sarate cum ar fi gamberi, ricotta si prosciutto, ciuperci...

Mai e cunoscuta si cu numele de Coppi la Napoli si Sfogliate in Lombardia.

Numele crostata vine de la latinul crustata si de la crosta - crusta, in dictionarul italian cuvantul crostata a aparut in 1612, iar in dictionarul englez-italian in anul 1816, prima reteta de crostata apare in cartea de retete a lui Martino da como in 1465 si in retete napoletane in 1400.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crostata Ciocolatoasa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

vifor
•  05.07.2013 01:10:57

ce dimesiune are tava pe care ai folosit-o? merci

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crostata Ciocolatoasa