Cremsnit Rapid si Pufos

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

foi pentru cremsnit,
500 ml frisca lichida,
1,100 ml lapte,
1 1/2 cana faina,
1 1/2 cana zahar,
2 oua,
3 plicuri zahar vanilat,
150 g margarina,
2 plicuri gelatina,
un praf de sare

Mod de preparare

Dizolvi gelatina intr-o cescuta de apa, omogenizezi bine si lasi la cald. Bati frisca si o dai la rece.

Zaharul, ouale, un praf de sare si 600 ml lapte se fierb la foc mic. Se adauga faina dizolvata in restul de lapte amestecandu-se continuu. Se ia de pe foc si se scufunda vasul in apa rece (eu folosesc un lighenas in care intra foarte bine vasul dar puteti raci si in chiuveta). Pui gelatina cateva secunde pe foc, pana se topeste, fara sa fiarba, si o incorporezi in crema. Adaugi margarina si zaharul vanilat si amesteci pana s-a topit toata margarina.

Cand crema a ajuns la temperatura degetulul adaugi frisca si omogenizezi bine compozitia.

Asezi foaia de cremsnit in tava, torni toata crema nivelezi bine, asezi a doua foaie, presezi pentru a adera bine crema si dai la rece pentru 5-6 ore sau de seara pana dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cremsnit Rapid si Pufos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cremsnit Rapid si Pufos