Dizolvi gelatina intr-o cescuta de apa, omogenizezi bine si lasi la cald. Bati frisca si o dai la rece.
Zaharul, ouale, un praf de sare si 600 ml lapte se fierb la foc mic. Se adauga faina dizolvata in restul de lapte amestecandu-se continuu. Se ia de pe foc si se scufunda vasul in apa rece (eu folosesc un lighenas in care intra foarte bine vasul dar puteti raci si in chiuveta). Pui gelatina cateva secunde pe foc, pana se topeste, fara sa fiarba, si o incorporezi in crema. Adaugi margarina si zaharul vanilat si amesteci pana s-a topit toata margarina.
Cand crema a ajuns la temperatura degetulul adaugi frisca si omogenizezi bine compozitia.
Asezi foaia de cremsnit in tava, torni toata crema nivelezi bine, asezi a doua foaie, presezi pentru a adera bine crema si dai la rece pentru 5-6 ore sau de seara pana dimineata.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii