In laptele rece se amesteca gelatina si se lasa 3 minute, dupa care se da la foc potrivit pina ce da u clocot.
Intre timp se amesteca ouale cu zaharul si vanilia pina devine ca o crema galbuie.
Se toarna laptele cu gelatina fierbinte peste compozitia de oua incet ca si uleiul la maioneza, amestecind mereu cu mixerul, dupa care se lasa la rece sa se inchege, avind grija ca din cind in cind sa se mai amestece ca sa se obtina o crema consistenta fara cocoloase.
Cind a ajuns la consistenta unei smintinise amesteca cu frisca batutafoarte bine ( manual nu cu mixerul)Se puine peste foaia coaptaSe pune a doua foaie deasupra si se pudreaza cu zahar praf. Se pune la frigider iar dupa jumate de ora se poate deja consuma.
Eu de regula dintr-o foaie o intind si scot doua foi pe care le coc pe dosul tavii (fara ulei sau faina). Cantitatea data mai sus este pentru o singura tava de marimea 33/23 cm
O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii