Cremesh (Cremsnit)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cremesh (Cremsnit)

Ingrediente

  • 2 oua intregi
  • 4 galbenusuri
  • 270 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri gelatina (aici eu pun 2 si inca putin din al treilea plic)
  • putina vanilie (dupa gust)
  • 500 gr frisca batuta
  • un pachet de foi de patiserie

Mod de preparare

In laptele rece se amesteca gelatina si se lasa 3 minute, dupa care se da la foc potrivit pina ce da u clocot.
Intre timp se amesteca ouale cu zaharul si vanilia pina devine ca o crema galbuie.

Se toarna laptele cu gelatina fierbinte peste compozitia de oua incet ca si uleiul la maioneza, amestecind mereu cu mixerul, dupa care se lasa la rece sa se inchege, avind grija ca din cind in cind sa se mai amestece ca sa se obtina o crema consistenta fara cocoloase.

Cind a ajuns la consistenta unei smintinise amesteca cu frisca batutafoarte bine ( manual nu cu mixerul)Se puine peste foaia coaptaSe pune a doua foaie deasupra si se pudreaza cu zahar praf. Se pune la frigider iar dupa jumate de ora se poate deja consuma.


Eu de regula dintr-o foaie o intind si scot doua foi pe care le coc pe dosul tavii (fara ulei sau faina). Cantitatea data mai sus este pentru o singura tava de marimea 33/23 cm

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot

Un amestec inedit de legume, gătite lent, chiar sunt minunate! Mulțumesc Sear cu arome pentru ingredientl principal,...

Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia