Cremesh (Cremsnit)

Postat pe: 27-11-2010
(0)

Ingrediente

2 oua intregi
4 galbenusuri
270 gr zahar
300 ml lapte
3 plicuri gelatina (aici eu pun 2 si inca putin din al treilea plic)
putina vanilie (dupa gust)
500 gr frisca batuta
un pachet de foi de patiserie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
In laptele rece se amesteca gelatina si se lasa 3 minute, dupa care se da la foc potrivit pina ce da u clocot.
Intre timp se amesteca ouale cu zaharul si vanilia pina devine ca o crema galbuie.

Se toarna laptele cu gelatina fierbinte peste compozitia de oua incet ca si uleiul la maioneza, amestecind mereu cu mixerul, dupa care se lasa la rece sa se inchege, avind grija ca din cind in cind sa se mai amestece ca sa se obtina o crema consistenta fara cocoloase.

Cind a ajuns la consistenta unei smintinise amesteca cu frisca batutafoarte bine ( manual nu cu mixerul)Se puine peste foaia coaptaSe pune a doua foaie deasupra si se pudreaza cu zahar praf. Se pune la frigider iar dupa jumate de ora se poate deja consuma.


Eu de regula dintr-o foaie o intind si scot doua foi pe care le coc pe dosul tavii (fara ulei sau faina). Cantitatea data mai sus este pentru o singura tava de marimea 33/23 cm
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cremesh (Cremsnit)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cremesh (Cremsnit)