Crema Mascota cu Nuca, Visine si Stafide

Complexitate
redusa
Crema Mascota cu Nuca, Visine si Stafide

Ingrediente

  • -8 oua
  • -12 linguri zahar
  • -2 linguri zahar vanilat
  • -300 g unt, moale
  • -100 g cacao, cernuta
  • -100 g nuca, prajita si tocata grosier
  • -150 g visine din visinata / visine din dulceata / din compot, scurse bine
  • -100 g stafide inmuiate in rom / coaja de portocala zaharisita

Mod de preparare

Bateti pe baie de aburi ouale, zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si are consistenta unei creme.

Dati deoparte si apoi la rece, punand deasupra o folie alimentara care sa impiedice formarea crustei la suprafata cremei.

Intre timp, spumati bine untul prin mixare, apoi amestecati cu cacao cernuta.

Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de oua racita, omogenizati bine si continuati procedeul pana la epuizarea cremei.

Adaugati apoi nuca tocata grosier si la sfarsit visinele si stafidele (scurse bine).

Dati la rece pentru cateva ore (cel mai bine pana a doua zi) invelind crema cu o folie alimentara.

Folositi:
-ca si crema la pahar (turnati in pahare si lasati la rece pana a doua zi; optional, ornati cu ciocolata, frisca si serviti cu pricomogdale, piscoturi, etc);
-pentru clasicele dulciuri “mascote“ (turnati crema in cosulete de ciocolata, lasati cateva ore la rece, apoi turnati un capac sau un grilaj din ciocolata si sigilati crema in interior; pastrati la rece pana in momentul servirii);
-ca si crema pentru torturi, prajituri (puneti crema intre foile de blat / prajitura si dati la rece pana a doua zi; feliati si serviti).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia