Crema Mascota cu Nuca, Visine si Stafide

Postat pe: 26-10-2014
(0)

Ingrediente

8 oua
12 linguri zahar
2 linguri zahar vanilat
300 g unt, moale
100 g cacao, cernuta
100 g nuca, prajita si tocata grosier
150 g visine din visinata / visine din dulceata / din compot, scurse bine
100 g stafide inmuiate in rom / coaja de portocala zaharisita

Mod de preparare

Bateti pe baie de aburi ouale, zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si are consistenta unei creme.

Dati deoparte si apoi la rece, punand deasupra o folie alimentara care sa impiedice formarea crustei la suprafata cremei.

Intre timp, spumati bine untul prin mixare, apoi amestecati cu cacao cernuta.

Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de oua racita, omogenizati bine si continuati procedeul pana la epuizarea cremei.

Adaugati apoi nuca tocata grosier si la sfarsit visinele si stafidele (scurse bine).

Dati la rece pentru cateva ore (cel mai bine pana a doua zi) invelind crema cu o folie alimentara.

Folositi:
-ca si crema la pahar (turnati in pahare si lasati la rece pana a doua zi; optional, ornati cu ciocolata, frisca si serviti cu pricomogdale, piscoturi, etc);
-pentru clasicele dulciuri “mascote“ (turnati crema in cosulete de ciocolata, lasati cateva ore la rece, apoi turnati un capac sau un grilaj din ciocolata si sigilati crema in interior; pastrati la rece pana in momentul servirii);
-ca si crema pentru torturi, prajituri (puneti crema intre foile de blat / prajitura si dati la rece pana a doua zi; feliati si serviti).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema Mascota cu Nuca, Visine si Stafide" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema Mascota cu Nuca, Visine si Stafide