Se pune jumatate din cantitatea de zahar la topit, pe foc, intr-o cratita de marime potrivita, in care se va pune creama si la cuptor. Se topeste zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Dupa ce s-a topit se roteste usor cratita pentru a "imbraca" peretii acesteia cu un strat de zahar topit.
Ouale se bat intregi cu zaharul ramas (cca 300 gr) si cand compozitia a crescut (si-a dublat volumul) si s-a facut de consistenta smantanei, se adauga nessul si laptele incet, incet pana la omogenizarea completa.
Apoi se rastoarna in cratita cu zaharul ars si cu peretii "tapetati" de zahar ars si se pune la cuptor la foc mic.
Se tine in cuptor pana se coaguleaza la suprafata compozitia si isi schimba culoarea in auriu-maroniu (cca 15-20 min, depinde de cuptor). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se consuma rece, de la frigider.
Atentie nu se scoate din cratita pe farfurie separata deoarece contine mult sirop, in momentul consumului se pune cu o lingura in cupe sau castronase.
Pofta buna.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii