Se pune jumatate din cantitatea de zahar la topit, pe foc, intr-o cratita de marime potrivita, in care se va pune creama si la cuptor. Se topeste zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Dupa ce s-a topit se roteste usor cratita pentru a "imbraca" peretii acesteia cu un strat de zahar topit.
Ouale se bat intregi cu zaharul ramas (cca 300 gr) si cand compozitia a crescut (si-a dublat volumul) si s-a facut de consistenta smantanei, se adauga nessul si laptele incet, incet pana la omogenizarea completa.
Apoi se rastoarna in cratita cu zaharul ars si cu peretii "tapetati" de zahar ars si se pune la cuptor la foc mic.
Se tine in cuptor pana se coaguleaza la suprafata compozitia si isi schimba culoarea in auriu-maroniu (cca 15-20 min, depinde de cuptor). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se consuma rece, de la frigider.
Atentie nu se scoate din cratita pe farfurie separata deoarece contine mult sirop, in momentul consumului se pune cu o lingura in cupe sau castronase.
Pofta buna.
De cand am descoperit dulceata de nuci mi s-a parut deosebita. De la inceputul lunii iunie se pot gasi nucile potrivite...
Dulceata de nuci verziInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii