Crema de Zahar Ars II

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1 litru lapte
10 oua
600 gr zahar
3 pliculete/lingurite ness
esenta rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se pune jumatate din cantitatea de zahar la topit, pe foc, intr-o cratita de marime potrivita, in care se va pune creama si la cuptor. Se topeste zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Dupa ce s-a topit se roteste usor cratita pentru a "imbraca" peretii acesteia cu un strat de zahar topit.

Ouale se bat intregi cu zaharul ramas (cca 300 gr) si cand compozitia a crescut (si-a dublat volumul) si s-a facut de consistenta smantanei, se adauga nessul si laptele incet, incet pana la omogenizarea completa.

Apoi se rastoarna in cratita cu zaharul ars si cu peretii "tapetati" de zahar ars si se pune la cuptor la foc mic.

Se tine in cuptor pana se coaguleaza la suprafata compozitia si isi schimba culoarea in auriu-maroniu (cca 15-20 min, depinde de cuptor). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se consuma rece, de la frigider.
Atentie nu se scoate din cratita pe farfurie separata deoarece contine mult sirop, in momentul consumului se pune cu o lingura in cupe sau castronase.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema de Zahar Ars II" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

hellovio
•  04.07.2009 19:17:43

am urmat pas cu pas reteta ta si deja s-a facut maronie din momentul in care am adaugat ness-ul. acum este la cuptor si astept cu nerabdare s-o gust. iti marturisesc ca n-am mai mancat pana acum o crema de zahar ars maronie, cu toate ca sunt fan al acestei prajituri.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema de Zahar Ars II