Se pune jumatate din cantitatea de zahar la topit, pe foc, intr-o cratita de marime potrivita, in care se va pune creama si la cuptor. Se topeste zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Dupa ce s-a topit se roteste usor cratita pentru a "imbraca" peretii acesteia cu un strat de zahar topit.
Ouale se bat intregi cu zaharul ramas (cca 300 gr) si cand compozitia a crescut (si-a dublat volumul) si s-a facut de consistenta smantanei, se adauga nessul si laptele incet, incet pana la omogenizarea completa.
Apoi se rastoarna in cratita cu zaharul ars si cu peretii "tapetati" de zahar ars si se pune la cuptor la foc mic.
Se tine in cuptor pana se coaguleaza la suprafata compozitia si isi schimba culoarea in auriu-maroniu (cca 15-20 min, depinde de cuptor). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se consuma rece, de la frigider.
Atentie nu se scoate din cratita pe farfurie separata deoarece contine mult sirop, in momentul consumului se pune cu o lingura in cupe sau castronase.
Pofta buna.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii