Crema de Zahar Ars II

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 10 oua
  • 600 gr zahar
  • 3 pliculete/lingurite ness
  • esenta rom

Mod de preparare

Se pune jumatate din cantitatea de zahar la topit, pe foc, intr-o cratita de marime potrivita, in care se va pune creama si la cuptor. Se topeste zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Dupa ce s-a topit se roteste usor cratita pentru a "imbraca" peretii acesteia cu un strat de zahar topit.

Ouale se bat intregi cu zaharul ramas (cca 300 gr) si cand compozitia a crescut (si-a dublat volumul) si s-a facut de consistenta smantanei, se adauga nessul si laptele incet, incet pana la omogenizarea completa.

Apoi se rastoarna in cratita cu zaharul ars si cu peretii "tapetati" de zahar ars si se pune la cuptor la foc mic.

Se tine in cuptor pana se coaguleaza la suprafata compozitia si isi schimba culoarea in auriu-maroniu (cca 15-20 min, depinde de cuptor). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se consuma rece, de la frigider.
Atentie nu se scoate din cratita pe farfurie separata deoarece contine mult sirop, in momentul consumului se pune cu o lingura in cupe sau castronase.
Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc