Crema de Zahar Ars

Postat pe: 27-04-2012
(1)

Ingrediente

8 oua mari
200 gr de zahar
1 litru lapte
150 gr de zahar tos pentru caramel
2 pilcuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Intr-o cratita de 2 litri se caramelizeaza zaharul. Eu am caramelizat zaharul direct in forma din imaginile de mai jos. Cand se formeaza putina spuma la suprafata cratita/forma se ia de pe foc. (nu se tine mai mult pentru ca altfel o sa aiba un gust amar).

Cand s-a caramelizat zaharul se prinde cratita-/forma de margini si se roteste in asa fel, incat sa se tapeteze pana la jumatate cu zaharul ars care curge. Se lasa sa se raceasca.

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron mai mare (aprox 2 litri), cam 1-2 minute, pana se formeaza putina spuma. In continuare se dilueaza cu laptele rece, adaugat treptat si mixand tot timpul.

Compozitia obtinuta se toarna in cratita/forma tapetata cu zahar ars si se pune apoi intr-o tava cu apa calduta. Se introduc in cuptorul incalzit la foc mediu.

Apa din tava nu trebuie sa fiarba nici macar un minut, ea trebuie sa fie fierbinte dar nu sa fiarba, pentru ca o sa fiarba si compozitia si se va branzi.

Cand apa din tava incepe sa ajunga la punctul de fierbere adaugati apa rece, cam din 15 in 15 min adaugati putina apa.. Se lasa in cuptor 50-60 minute.
o sa va dati seama ca e gata crema atunci cand se simte inchegata.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pana a doua zi ca sa aiba o consistenta mai mare.
Crema se serveste doar rece, ornata cu siropuri sau cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema de Zahar Ars" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

albann0
•  29.05.2015 18:12:55

mi-a iesit cea mai buna crema de pana acum
VA INVIT sa va relaxati lucrand la domiciliu in timpul liber, daca detineti un calculator conectat la internet si dispuneti de vointa si dorinta. Acceptati a parcurge 12 lectii de curs GRATUITE primite prin email si decideti BENEVOL accederea la un PROIECT UNIC, prin care se obtin resurse financiare SUPLIMENTARE, in functie de implicare si realizari.
VA ASTEPT cu mesajul “VREAU SA MA CONVING ”la adresa de email, cmunteanu55@gmail.com

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema de Zahar Ars