Intr-o cratita mai inalta (c. c. a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta crapa.
Intre timp se prepara compozitia, se bat ouale bine cu zaharul, se adauga laptele si esenta de vanilie.
Apoi se rastoarna compozitia in cratita cu caramel.
Se aseaza cratita intr-o tava in care se pune apa cat sa acopere jumatatea cratitei, si se da la cuptorul preincalzit.
Este gata in aproximativ 45 - 50 min. Cand crema prinde o culoare caramizie deasupra (se rumeneste) si se incheaga.
Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se scurge usor caramelul din cratita, se desprind usor marginile cremei cu ajutorul unui cutit, se rastoarna crema intr-un platou (print-o miscare rapida de rasturnare, cu ajutorul platoului deasupra cratitei).
La final se toarna caramelul peste crema si se portioneaza dupa preferinta.
Pofta buna!!!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii