Crema de Zahar Ars

Postat pe: 02-04-2012
(3)

Ingrediente

7 oua
7 linguri zahar (pentru caramel)
7 linguri zahar pentru crema
1 litru lapte (3, 5 %)
1 esenta vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Intr-o cratita mai inalta (c. c. a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta crapa.

Intre timp se prepara compozitia, se bat ouale bine cu zaharul, se adauga laptele si esenta de vanilie.
Apoi se rastoarna compozitia in cratita cu caramel.

Se aseaza cratita intr-o tava in care se pune apa cat sa acopere jumatatea cratitei, si se da la cuptorul preincalzit.
Este gata in aproximativ 45 - 50 min. Cand crema prinde o culoare caramizie deasupra (se rumeneste) si se incheaga.

Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se scurge usor caramelul din cratita, se desprind usor marginile cremei cu ajutorul unui cutit, se rastoarna crema intr-un platou (print-o miscare rapida de rasturnare, cu ajutorul platoului deasupra cratitei).

La final se toarna caramelul peste crema si se portioneaza dupa preferinta.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema de Zahar Ars" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexandra87
•  27.10.2013 03:01:11

la cate grade se lasa cuptorul?

lauraa
•  03.12.2012 07:15:31

Multumesc si ma bucur ca-ti place :-*

antoniah
•  10.04.2012 23:17:55

Imi plac toate retetele tale! Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema de Zahar Ars