Crema de zahar ars

Postat pe: 27-09-2010
(8)

Ingrediente

Lapte 1 l
Oua 8
zahar 200g
zahar vanilat 1 plic
zahar pt tapetat 150 g

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se pun intr-o cratita smaltuita 150 g de zahar si se pun pe foc ( dar nu direct pe flacara ) si se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza. Apoi se inclina cratita dintr-o parte in alta si circular pentru a se unge cu zaharul caramelizat marginile.
Ouale cu zaharul se pun intr-un vas si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se subtiaza cu laptele adaugat treptat. Compozitia se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aprox 30 min. Focul se lasa la mic pentru a nu se arde la suprafata. Daca totusi observati ca devine de o culoare mai inchisa, acoperiti cu o hartie.
Dupa ce e gata , se scoate pe un platou si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mariuk
•  05.06.2013 17:04:39

Am facut-o pentru prima data si a iesit buna rau!!! In week-end facem bis :)

victoriatarsen
•  05.02.2013 11:42:00

a iesit foarte bunå !

geeorge
•  12.06.2012 19:22:36

E super acum e in cuptor

laviska83
•  05.09.2010 19:48:28

eu acum incerc pt prima data,nu am mai mancat de cand eram copil. sper sa iasa buna!

cameliastefania
•  29.12.2009 10:03:22

Adaugat, daca vreti, stafide in sosul cremei si, dupa ce e foarte bine racita crema, puneti frisca aromata!

darrry22
•  22.07.2009 15:27:36

este foarte buna.sa o incercati si voi.

cmy1myr
•  02.06.2009 17:33:57

vrem si poze

scflav_31
•  29.03.2009 11:49:51

Mneam sfaraie in cuptor dupa reteta ta felicitari!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema de zahar ars