Crema de Vanilie (pentru Tarte, Ecleruri, Choux-uri Etc.)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de Vanilie (pentru Tarte, Ecleruri, Choux-uri Etc.)

Ingrediente

  • - 200 ml lapte dulce fiert in prealabil
  • - 1/2 pastaie de vanilie (sau extract de vanilie pura)
  • - 2 oua mari
  • - 1 lingura zahar (alb sau brun)
  • - 3 linguri amidon pentru prajituri
  • - 1/2 lingura lichior (optional)

Mod de preparare

Ador prajiturile ... mai ales pe cele cremoase. Si cum tehnologia ne ofera fel si fel de inventii si imitatii care mai de care bune sau mai putin bune (aici ma refer la acele creme instant pline cu tot tabelul elementelor din chimie) am decis sa imi aduc aminte, de undeva, din adancul creierasului o crema pe care mama o facea des si cu care ne umplea feluritele prajiturele pe care le facea.

Pregatim vasele cum v-am spus mai sus. Vasul in care pregatim crema trebuie sa fie termorezistent.
Amestecam zaharul cu ouale, adaugam amidonul si batem pana obtinem o pasta moale. Separat, intr-o cratita aducem laptele si vanilia la punctul de fierbere.

Scoatem pastaia de vanilie (daca folosim aceasta varianta) pe care o uscam bine si o putem pune in borcanelul cu zahar pe care il va parfuma. Indepartam de pe foc si adaugam incet peste oua (amestecam continuu sa prevenim coagularea).

Tinem crema pe baia de abur pana devine groasa, amestecand mereu. Cand a ajuns la consistenta dorita indepartam de pe vasul cu aburi si adaugam lichiorul (daca se foloseste).

Amestecam continuu sa eliminam caldura sau mai simplu se poate transfera intr-un vas curat pe care il acoperim cu folie alimentara (sa nu faca coaja) si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Daca nu se foloseste sau daca mai ramane dupa decor se poate pastra in frigider maxim 3 zile.

Inainte de utilizare se bate iar cu furculita pentru a scapa de orice bulgaras sau cocoloasa care se poate forma. Sper sa va fie de folos si ajutor!
Crema este una simpla dar nici nu se compara cu cele din comert ... in primul rand ducem traditia retetelor mai departe si, in al doilea rand, esential este ca ne pastram sau castigam sanatate.

Aceasta crema se prepara pe baie de aburi (bain-Marie) deci avem nevoie de un vas in care punem apa la infierbantat si pe care putem aseza un alt vas (in care vom pregati crema).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.