Se amesteca ouale cu 200 g zahar, se adauga laptele fiert (racit), zaharul vanilat si romul. Restul de zahar se caramelizeaza intr-un vas apoi se tapeteaza cu acest caramel formele (cestile) in care se toarna compozitia obtinuta.
Cestile (formele) astfel umplute se asaza intr-un vas cu apa fierbinte, se acopera si se introduc la cuptor, la temperatura moderata, timp de cca 45 minute. Cand crema este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se serveste rasturnata pe farfurioara de servire sau direct din forme. Se poate prepara si intr-un vas mai mare.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii