Drojdia se desface in putin lapte caldut, apoi se pune peste faina, adaugandu-se restul de lapte, zaharul, untul moale, ouale, coaja de lamaie, dupa gust si putina sare. Se lasa la dospit timp de 10-20 minute.
Intre timp, se prepara crema:se amesteca nuca macinata cu zaharul, se adauga esenta de vanilie, cacaoa, scortisoara, coaja rasa de lamaie si laptele, amestecand pana cand se obtine o crema groasa.
Dupa ce a crescut aluatul, se intinde intr-o foaie groasa, apoi se pune un strat uniform de crema si se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa.
Se aseaza cozonacul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, iar deasupra acestuia se pun albusurile de ou batute spuma cu putina apa.
Se lasa sa stea 10 minute, dupa care se da la cuptor, la foc potrivit, pt. 40 minute.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii