Drojdia se desface in putin lapte caldut, apoi se pune peste faina, adaugandu-se restul de lapte, zaharul, untul moale, ouale, coaja de lamaie, dupa gust si putina sare. Se lasa la dospit timp de 10-20 minute.
Intre timp, se prepara crema:se amesteca nuca macinata cu zaharul, se adauga esenta de vanilie, cacaoa, scortisoara, coaja rasa de lamaie si laptele, amestecand pana cand se obtine o crema groasa.
Dupa ce a crescut aluatul, se intinde intr-o foaie groasa, apoi se pune un strat uniform de crema si se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa.
Se aseaza cozonacul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, iar deasupra acestuia se pun albusurile de ou batute spuma cu putina apa.
Se lasa sa stea 10 minute, dupa care se da la cuptor, la foc potrivit, pt. 40 minute.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii