Drojdia se desface in putin lapte caldut, apoi se pune peste faina, adaugandu-se restul de lapte, zaharul, untul moale, ouale, coaja de lamaie, dupa gust si putina sare. Se lasa la dospit timp de 10-20 minute.
Intre timp, se prepara crema:se amesteca nuca macinata cu zaharul, se adauga esenta de vanilie, cacaoa, scortisoara, coaja rasa de lamaie si laptele, amestecand pana cand se obtine o crema groasa.
Dupa ce a crescut aluatul, se intinde intr-o foaie groasa, apoi se pune un strat uniform de crema si se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa.
Se aseaza cozonacul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, iar deasupra acestuia se pun albusurile de ou batute spuma cu putina apa.
Se lasa sa stea 10 minute, dupa care se da la cuptor, la foc potrivit, pt. 40 minute.
Pentru ca e vorba de doi tineri care maine isi vor spune DA, pentru toata viata , sper eu, am zis ca e denumirea cea mai buna...
Desert tort Un nou inceput de drumAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii