Cozonac Reciclat

Postat pe: 10-02-2010
(0)

Ingrediente

Ramasite de cozonac (indiferent ca e cu mac, rahat, nuca, cacao)
dulceata de caise, gutui, piersici
2 plicuri budinca cu gusturi diferite
1 l lapte
10 linguri zahar
2 plicuri glazura cu gust de lamaie de la Dr Oetker
6 linguri zahar
350 ml apa
1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Sirop
6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa. Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom. Lasam acest sirop deoparte la racit.

Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece. Dam la foc unde il fierbem pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca.

Intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu folie de impachetat, punem un rand din cozonacul feliat si uns desupra cu dulceata de caise. Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars (eu l-am insiropat bine), apoi am turnat peste cozonac una din budincile fierbinti. Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele, iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte.

Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata (dulceata sa fie in strat subtire), apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaie (dar poate sa fie si ciocolata sau caramel...) de la Dr. Oetker si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.

Dupa ce a racit taiem felii si se poate servi cu toping de ciocolata, fructe, frisca...

Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac Reciclat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac Reciclat