Sirop
6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa. Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom. Lasam acest sirop deoparte la racit.
Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece. Dam la foc unde il fierbem pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca.
Intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu folie de impachetat, punem un rand din cozonacul feliat si uns desupra cu dulceata de caise. Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars (eu l-am insiropat bine), apoi am turnat peste cozonac una din budincile fierbinti. Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele, iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte.
Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata (dulceata sa fie in strat subtire), apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaie (dar poate sa fie si ciocolata sau caramel...) de la Dr. Oetker si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.
Dupa ce a racit taiem felii si se poate servi cu toping de ciocolata, fructe, frisca...
Pofta Buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii