Ingrediente
● Ramasite de cozonac (indiferent ca e cu mac, rahat, nuca, cacao) |
● dulceata de caise, gutui, piersici |
● 2 plicuri budinca cu gusturi diferite |
● 1 l lapte |
● 10 linguri zahar |
● 2 plicuri glazura cu gust de lamaie de la Dr Oetker |
● 6 linguri zahar |
● 350 ml apa |
● 1 fiola esenta rom |
Mod de preparare
Sirop
6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa. Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom. Lasam acest sirop deoparte la racit.
Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece. Dam la foc unde il fierbem pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca.
Intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu folie de impachetat, punem un rand din cozonacul feliat si uns desupra cu dulceata de caise. Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars (eu l-am insiropat bine), apoi am turnat peste cozonac una din budincile fierbinti. Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele, iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte.
Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata (dulceata sa fie in strat subtire), apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaie (dar poate sa fie si ciocolata sau caramel...) de la Dr. Oetker si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.
Dupa ce a racit taiem felii si se poate servi cu toping de ciocolata, fructe, frisca...
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cozonac Reciclat" nu uita sa ii faci un review.
6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa. Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom. Lasam acest sirop deoparte la racit.
Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece. Dam la foc unde il fierbem pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca.
Intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu folie de impachetat, punem un rand din cozonacul feliat si uns desupra cu dulceata de caise. Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars (eu l-am insiropat bine), apoi am turnat peste cozonac una din budincile fierbinti. Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele, iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte.
Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata (dulceata sa fie in strat subtire), apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaie (dar poate sa fie si ciocolata sau caramel...) de la Dr. Oetker si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.
Dupa ce a racit taiem felii si se poate servi cu toping de ciocolata, fructe, frisca...
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cozonac Reciclat" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany