Cozonac Neframantat

Complexitate
medie
Cozonac Neframantat

Ingrediente

  • Aluat :
  • 2 kg faina alba
  • 6 oua mari
  • 400 g zahar
  • 250 g margarina
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cubulete drojdie
  • 1 l lapte
  • 1 lingurita sare
  • Mirodenii:
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • coaja de la doua lamai
  • Umplutura:
  • 400 g smantana
  • 2 albusuri (raman de la aluat)
  • 30 g cacao
  • 500 g nuca
  • 200 g rahat
  • 100 g stafide
  • esenta de rom
  • zahar dupa gust
  • Optional se poate decora cu glazura de ciocolata

Mod de preparare

Aluat:
Intr-un vas mai mare se pun de seara 200 g faina si se face o adancitura in care se amesteca 4 oua intregi, 2 galbenusuri, zaharul, sarea, uleiul, laptele si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se acopera vasul cu un prosop mai gros si se lasa intr-un loc mai racoros pana a doua zi.

A doua zi, se amesteca maiaua cu o lingura de faina, apoi treptat toata faina, margarina topita (calduta) si mirodenile. Se amesteca bine pana se face un aluat ca de paine si se da la cald pana se dubleaza compozitia.

Umplutura:
Se bat spuma albusurile cu putina sare si zahar dupa gust. Se pune smantana, cacaua, esenta de rom si se amesteca bine.
Se intinde ca o foaie din aluat, se unge cu crema obtinuta si se presara rahatul taiat cubulete, nuca tocata (dar nu marunt) si stafidele.

Compozitia se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei, se mai lasa 15 minute sa stea si se da la cuptor. Cozonacul sta la cuptor aproximativ 45 minute la foc potrivit.
Se lasa la racit si se scoate din tava dupa care se poate orna cu glazura de ciocolata.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
5
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa