Cozonac Neframantat

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Aluat :
2 kg faina alba
6 oua mari
400 g zahar
250 g margarina
250 ml ulei de floarea soarelui
2 cubulete drojdie
1 l lapte
1 lingurita sare
Mirodenii:
esenta de rom
zahar vanilat
coaja de la doua lamai
Umplutura:
400 g smantana
2 albusuri (raman de la aluat)
30 g cacao
500 g nuca
200 g rahat
100 g stafide
esenta de rom
zahar dupa gust
Optional se poate decora cu glazura de ciocolata

Mod de preparare

Aluat:
Intr-un vas mai mare se pun de seara 200 g faina si se face o adancitura in care se amesteca 4 oua intregi, 2 galbenusuri, zaharul, sarea, uleiul, laptele si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se acopera vasul cu un prosop mai gros si se lasa intr-un loc mai racoros pana a doua zi.

A doua zi, se amesteca maiaua cu o lingura de faina, apoi treptat toata faina, margarina topita (calduta) si mirodenile. Se amesteca bine pana se face un aluat ca de paine si se da la cald pana se dubleaza compozitia.

Umplutura:
Se bat spuma albusurile cu putina sare si zahar dupa gust. Se pune smantana, cacaua, esenta de rom si se amesteca bine.
Se intinde ca o foaie din aluat, se unge cu crema obtinuta si se presara rahatul taiat cubulete, nuca tocata (dar nu marunt) si stafidele.

Compozitia se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei, se mai lasa 15 minute sa stea si se da la cuptor. Cozonacul sta la cuptor aproximativ 45 minute la foc potrivit.
Se lasa la racit si se scoate din tava dupa care se poate orna cu glazura de ciocolata.
Pofta buna! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac Neframantat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

d_dana_a
•  29.05.2010 16:35:04

Intradevar este foarte simplu si bun...

strumph
•  24.02.2010 23:44:00

mai usor de facut si arata foarte bine

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac Neframantat