Cozonac Neframantat

Complexitate
medie
Cozonac Neframantat

Ingrediente

  • Aluat :
  • 2 kg faina alba
  • 6 oua mari
  • 400 g zahar
  • 250 g margarina
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cubulete drojdie
  • 1 l lapte
  • 1 lingurita sare
  • Mirodenii:
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • coaja de la doua lamai
  • Umplutura:
  • 400 g smantana
  • 2 albusuri (raman de la aluat)
  • 30 g cacao
  • 500 g nuca
  • 200 g rahat
  • 100 g stafide
  • esenta de rom
  • zahar dupa gust
  • Optional se poate decora cu glazura de ciocolata

Mod de preparare

Aluat:
Intr-un vas mai mare se pun de seara 200 g faina si se face o adancitura in care se amesteca 4 oua intregi, 2 galbenusuri, zaharul, sarea, uleiul, laptele si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se acopera vasul cu un prosop mai gros si se lasa intr-un loc mai racoros pana a doua zi.

A doua zi, se amesteca maiaua cu o lingura de faina, apoi treptat toata faina, margarina topita (calduta) si mirodenile. Se amesteca bine pana se face un aluat ca de paine si se da la cald pana se dubleaza compozitia.

Umplutura:
Se bat spuma albusurile cu putina sare si zahar dupa gust. Se pune smantana, cacaua, esenta de rom si se amesteca bine.
Se intinde ca o foaie din aluat, se unge cu crema obtinuta si se presara rahatul taiat cubulete, nuca tocata (dar nu marunt) si stafidele.

Compozitia se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei, se mai lasa 15 minute sa stea si se da la cuptor. Cozonacul sta la cuptor aproximativ 45 minute la foc potrivit.
Se lasa la racit si se scoate din tava dupa care se poate orna cu glazura de ciocolata.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Zama de pastai aita
Bucataras.RO

Zama de pastai aita

Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de...

Zama de pastai aita
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit