Cozonac fara framantare

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cozonac fara framantare

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 14 gr drojdie uscata
  • 110 gr unt
  • 330 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 350 gr nuca macinata
  • 4-5 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 2 albusuri
  • 5-6 linguri lapte fierbinte
  • 2 lingurite esenta rom
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem faina.
Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 15 minute la loc cald si ferit de curent.
Adaugam ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie, amestecam cu o lingura.
Punem praful de sare, untul topit, laptele caldut si amestecam cu mana pana sunt incorporate ingredientele.
Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Muca macinata o amestecam cu laptele fierbinte, cacaoa, zaharul si esenta de rom.
Albusurile le batem spuma si le incorporam usor in nuca, cu ajutorul unei palete.
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in patru.
Luam doua bucati, intindem doua foi dreptunghiulare, potrivit de subtiri, punem pe fiecare umplutura si o intindem
Rulam ambele bucati, apoi le impletim. Cozonacul obtinut, il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
La fel procedam si cu celalalt cozonac.
Ii lasam sa creasca cam 20 de minute, apoi batem oul spuma si un un pensonas ungem cozonacii.
Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumnesc frumos. Cam 40-45 de minute dureaza.
Cand sunt gata, ii scoatem si ii ungem cu un sirop pregatit din apa, miere si putin ulei.
Ii acoperim fierbinti cu un prosop cat mai gros si ii lasam sa se raceasca.
Se pudreaza cu zahar si se servesc.
Noi am rupt din ei cat erau fierbinti, ca nu am avut rabdare sa se raceasca :D

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia