Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Ingrediente

  • 1 praf de sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • 2 galbenusuri(de casa am avut eu)
  • 5 linguri zahar
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pt umplutura:
  • 100 gr migdale
  • 200 gr nuci
  • 150 gr halva(din seminte de susan si migdale de la Lidl)
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • pt uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • cateva ciupituri de zahar brut
  • pt decor: samburi de migdale

Mod de preparare

Aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu prosop de bucatarie, pana isi tripleaza volumul.

Pentru umplutura: rasnim nucile si migdalele, halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie. Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute cu un praf de sare. Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru, unsa cu putin ulei. Intindem aluatul cu sucitorul, punem umplutura peste aluat, rulam si punem cozonacul intr-o tava de chec. Eu am folosit una mare din silicon. Lasam cozonacul sa mai creasca inca 15 minute, la loc caldut. Amestecam galbenusul si laptele. Ungem cozonacul cu acest amestec, insiram cativa samburi de migdale, ii impingem putin cu degetul, sa se lipeasca bine, mai ungem inca odata cu galbenus amestecat cu lapte, presaram putin zahar brut deasupra si dam tava la cuptorul incins la 170 grade C, pt 20 minute.

Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor. Scoatem din forma cozonacul, il punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:)) Este minunat cu o cana de lapte...sa va fie de bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert tort 28 a lui Mai
Bucataras.RO

Desert tort 28 a lui Mai

Imi place sa fac previziuni ca se mai vrea repetata chestia asta pe care am prestat-o......La multi ani, Madalina !

Desert tort 28 a lui Mai
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!