Cozonac cu nuca si rahat

Postat pe: 04-01-2017
(0)

Ingrediente

pentru aluat
1,2kg faina de grau (tavile mele sunt mai mari decat cele obisnuite).
4 galbenusuri
100 ml lapte dulce
300 ml iaurt gras
1 cub drojdie verde
100 ml ulei
4 linguri de zahar
esenta dupa preferinta
100 ml apa minerala
Pentru umplutura
1 kg nuci macinate
100 gr stafide aurii
500 gr rahat
4 albusuri
700 gr dulceata de trandafiri
1 plic de cacao
esenta de porocale

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

12 portii
Punem faina intr-un vas si peste faina, adaugam cele 4 galbenusuri; separat intr-o oala, punem laptele dulce cu iaurtul sa se incalzeasca pe foc impreuna cu zaharul, se incalzeste foarte putin, asa ca apa de vara, apoi se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se amesteca bine si se pune peste faina, adaugam un varf de cutit de sare, esenta si se framanta foarte bine, adaugand apa minerala, spre final, punem cate un pic de ulei peste aluat si continuam sa framantam pana vom obtine un aluat, nu prea tare, nu prea moale, sa il putem intinde, apoi punem vasul pe o pernuta sa creasca.
Punem nucile macinate intr-un vas peste nuci, adaugam albusurile, dulceata de trandafiri, esenta, cacao si amestecam bine.
Cand aluatul este crescut il impartim in patru bucati egale si facem patru foi pe care vom intinde compozitia de cacao, apoi asezam rahat si presuram cu stafide, rulam si impletim fiecare cozonac in doua, il asezam in tavi in care am pus hartie cerata; ungem cozonacii cu un ou batut si presuram mac din belsug, apoi dam tava la cuptor, pentru o ora la foc potrivit. Cand sunt copti, ii scoatem si ii ungem cu miere de albine indoita cu apa. Am inlocuit zaharul din compozitie cu dulceata de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

cel mai gustos cozonac

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac cu nuca si rahat