Cozonac cu nuca si rahat

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu nuca si rahat

Ingrediente

  • pentru aluat-
  • - 1,2kg faina de grau (tavile mele sunt mai mari decat cele obisnuite).
  • - 4 galbenusuri
  • - 100 ml lapte dulce
  • - 300 ml iaurt gras
  • - 1 cub drojdie verde
  • - 100 ml ulei
  • - 4 linguri de zahar
  • - esenta dupa preferinta
  • - 100 ml apa minerala
  • Pentru umplutura
  • - 1 kg nuci macinate
  • - 100 gr stafide aurii
  • - 500 gr rahat
  • - 4 albusuri
  • - 700 gr dulceata de trandafiri
  • - 1 plic de cacao
  • - esenta de porocale

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas si peste faina, adaugam cele 4 galbenusuri; separat intr-o oala, punem laptele dulce cu iaurtul sa se incalzeasca pe foc impreuna cu zaharul, se incalzeste foarte putin, asa ca apa de vara, apoi se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se amesteca bine si se pune peste faina, adaugam un varf de cutit de sare, esenta si se framanta foarte bine, adaugand apa minerala, spre final, punem cate un pic de ulei peste aluat si continuam sa framantam pana vom obtine un aluat, nu prea tare, nu prea moale, sa il putem intinde, apoi punem vasul pe o pernuta sa creasca.
Punem nucile macinate intr-un vas peste nuci, adaugam albusurile, dulceata de trandafiri, esenta, cacao si amestecam bine.
Cand aluatul este crescut il impartim in patru bucati egale si facem patru foi pe care vom intinde compozitia de cacao, apoi asezam rahat si presuram cu stafide, rulam si impletim fiecare cozonac in doua, il asezam in tavi in care am pus hartie cerata; ungem cozonacii cu un ou batut si presuram mac din belsug, apoi dam tava la cuptor, pentru o ora la foc potrivit. Cand sunt copti, ii scoatem si ii ungem cu miere de albine indoita cu apa. Am inlocuit zaharul din compozitie cu dulceata de nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia