Cozonac cu Caise Deshidratate, Aromat cu Suc de Citrice

Complexitate
redusa
Cozonac cu Caise Deshidratate, Aromat cu Suc de Citrice

Ingrediente

  • -400 g caise deshidratate
  • -150 g zahar
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -100 ml suc proaspat de portocale
  • -600 g faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • -3 oua
  • -250 g branza de vaci
  • -250 g unt, moale
  • -100 g migdale, prajite fara adaos de grasime si macinate
  • -30 g zahar pudra

Mod de preparare

Taiati caisele deshidratate in cubulete.
Puneti-le 5 min la fiert impreuna cu 50 g zahar, sucul de lamaie si portocale, in vas neacoperit, amestecand mereu.
Lasati la racit, apoi pasati-le.

Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt. Adaugati restul de zahar, sarea, ouale, branza de vaci si 200 g unt, taiat bucatele.
Framantati doar cat sa se lege ingredientele.

Intindeti intr-o foaie de aluat (40 x 40 cm) si repartizati uniform piureul de caise, apoi presarati migdalele macinate.
Rulati sub forma de sul si transferati intr-o tava unsa cu putin unt, cu partea lipita in sus.
Rasturnati apoi, intr-o alta tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.
Acoperiti tava in care aveti cozonacul cu tava unsa.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 50 min si coaceti la 180 grade.

Scoateti, indepartati tava- capac si dati din nou la cuptor, pentru inca 10 min sau pana ce cozonacul este copt si frumos rumenit.

Intre timp, topiti untul ramas si ungeti cozonacul fierbinte, imediat ce l-ati scos din cuptor, apoi pudrati cu zahar praf.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
4
Dulciuri

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Briose cu banane
Bucataras.RO

Briose cu banane

"Bunatati pentru colindatori"   O reteta super buna, luata de pe Retete de Colectie by Unica, putin modificata de mine :D

Briose cu banane
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala