Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

Postat pe: 19-12-2016
(0)

Ingrediente

pentru 1 cozonac:
4 oua
200 ml apa calda
25 g drojdie
500 g faina
1 varf de lingurita cu sare
3 linguri zahar
100 ml ulei (pentru framantat)
pentru umplut:
5 linguri pline cu zahar
1 lingura zahar vanilat
4 linguri cacao
rahat de trandafiri sau orice aroma va place
coaja de portocala si de lamaie
putina ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie cu portocala
In plus:
1 galbenus pentru uns.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:50min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Cozonac impletit cu multa cacao, ciocolata, coaja de portocala si de lamaie si rahat de trandafiri.

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca, pana se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul ingredientelor: zaharul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de apa. Se ung mainile cu ulei si se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini. Apoi se lasa la crescut, cam o ora (sau pana isi dubleaza volumul).

Se presara masa de lucru cu faina si se imparte aluatul in 3 parti. Se intinde prima coca cu mainile, se presara o parte din amestecul de zahar, zahar vanilat si cacao, apoi se presara si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit si ciocolata preferata (eu am avut cu lapte si amaruie cu portocala) rupta in bucatele mici. Se ruleaza aluatul si se procedeaza la fel si cu celelalte doua. Se impletesc cele 3 aluaturi.

Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. (Eu acum pornesc cuptorul ca sa se incalzeasca si mut tava cu cozonac pe aragaz ca sa stea acolo la crescut.) Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine. Se da cozonacul la cuptorul incins, cam 40 de minute sau pana se rumeneste bine. Cand este gata, se scoate si se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.


Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cozonac-cu-cacao-ciocolata-portocala-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat