Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

Portii
10
Timp pregatire
110 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

Ingrediente

  • pentru 1 cozonac:
  • 4 oua
  • 200 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei (pentru framantat)
  • pentru umplut:
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 4 linguri cacao
  • rahat de trandafiri sau orice aroma va place
  • coaja de portocala si de lamaie
  • putina ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie cu portocala
  • In plus:
  • 1 galbenus pentru uns.
  • ;

Mod de preparare

Cozonac impletit cu multa cacao, ciocolata, coaja de portocala si de lamaie si rahat de trandafiri.

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca, pana se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul ingredientelor: zaharul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de apa. Se ung mainile cu ulei si se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini. Apoi se lasa la crescut, cam o ora (sau pana isi dubleaza volumul).

Se presara masa de lucru cu faina si se imparte aluatul in 3 parti. Se intinde prima coca cu mainile, se presara o parte din amestecul de zahar, zahar vanilat si cacao, apoi se presara si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit si ciocolata preferata (eu am avut cu lapte si amaruie cu portocala) rupta in bucatele mici. Se ruleaza aluatul si se procedeaza la fel si cu celelalte doua. Se impletesc cele 3 aluaturi.

Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. (Eu acum pornesc cuptorul ca sa se incalzeasca si mut tava cu cozonac pe aragaz ca sa stea acolo la crescut.) Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine. Se da cozonacul la cuptorul incins, cam 40 de minute sau pana se rumeneste bine. Cand este gata, se scoate si se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.


Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cozonac-cu-cacao-ciocolata-portocala-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
1
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
2
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
3
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Tarta cu dovlecei
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei

Tarta cu dovlecei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti