Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si un pic de lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.
Adaugam esenta de rom si amestecam bine. Punem si maiaua, apoi faina cernuta si incepem sa framantam bine. Incalzim untul si punem cate un pic, pana se incorporeaza tot in aluat, iar acesta nu se mai lipeste.
Acoperim aluatul si il lasam la crescut, circa 40-45 de minute, la loc calduros. Dupa ce aluatul a crescu zdravan, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim 6 sau 8 in bilute aproximativ egale. Intindem fiecare biluta intr-un cerc rotund si il taiem in patru.
Punem crema finetti pe fiecare bucata si rulam incepand cu partea de sus. Procedam la fel cu toate bilutele. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem cornurile si le mai lasam circa 15 minute la crescut.
Amestecam intr-un castronel galbenusul cu laptele si ungem cornurile, apoi punem zahar tos pe deasupra. Incalzim cuptorul la 180 grade si bagam cornurile. Eu am lasat focul mic. Le scoatem cand s-au rumenit frumos deasupra.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii