Cornuri cu Dulceata de Gutui

Complexitate
redusa
Cornuri cu Dulceata de Gutui

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 40 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • 2 oua +1 ou pentru uns
  • dulceata de gutui

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare se pune faina, se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia uscata, zahar si un praf de sare. Se adauga laptele caldut si se framanta.

Se adauga 2 oua, coaja de portocala, unt topit si se framanta in continuare pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini.

Se lasa la dospit aluatul circa 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, se ia aluatul se pune pe planseta se rupe aluatul se fac bile care se intind. Se taie foaia intinsa in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune dulceata de gutui se ruleaza pana la varf si se pun in tava pe hartie de copt. Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu circa 20-25 de minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa sa se racesca putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa