Intr-un castron mai mare se pune faina, se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia uscata, zahar si un praf de sare. Se adauga laptele caldut si se framanta.
Se adauga 2 oua, coaja de portocala, unt topit si se framanta in continuare pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini.
Se lasa la dospit aluatul circa 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute, se ia aluatul se pune pe planseta se rupe aluatul se fac bile care se intind. Se taie foaia intinsa in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune dulceata de gutui se ruleaza pana la varf si se pun in tava pe hartie de copt. Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu circa 20-25 de minute.
Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa sa se racesca putin.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii