Se pune intr-o craticioara putin lapte (aprox 100 ml) si cu 200 de zahar, apoi se pune nuca si se lasa putin la foc mic, 2 minute doar (daca e prea uscata se mai toarna putin lapte). Se gusta sa fie destul zahar. Se amesteca. Sa fie potrivita, nici prea groasa nici prea subtire. Se adauga si un plic de zahar vanilat si putina esenta de rom. Apoi se lasa la racit.
Faina cu margarina, untura si restul de zahar se freaca bine cu degetele, apoi se face o gaura la mijloc si se pune un ou si 2 galbenuse si bicarbonatul si coaja de lamaie (bicarbonatul se stinge cu lamaie sau otet). Se framanta si se mai toarna putin lapte ca sa se inchege bine. Apoi se imparte aluatul si se intinde foaia nu prea groasa, dar nici subtire (pe masa se pune faina si desupra sa nu se lipeasca sucitorul). Se taie si se umple cu nuca si se pune la cuptor. Cum se scot, asa calde se dau prin zahar vanilat sau pudra.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii