Cornulete bicolore

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

1 kg faina
4 oua
300 ml lapte
200 ml ulei
1 praf de copt
1 pachetel drojdie (eu am pus uscata )
5 linguri zahar
3 linguri cacao
coaja de lamiie rasa
3-4 linguri ulei
Sirop :
225 ml apa
400 gr zahar

Mod de preparare

Se pune la dospit drojdia dizolvata, sa creasca un pic.
Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit.

Se amesteca ouale ,laptele ,uleiul ,praful de copt stins ,zaharul ,drojdia crescuta ,apoi punem faina pina se face un aluat elastic si nu se mai lipeste de miini ,care se lasa la crescut.

Dupa ce creste, se imparte coca in doua ,in o parte se pune coaja de lamiie(eu nu am putut sa o amestec si am pus cam 3-4 linguri de ulei sa se incorporeze)iar in cealalta se pune cacaoa (tot cu ulei pus cite un pic pina se poate amesteca)apoi dupa ce se termina de framintat si s-a amestecat se lasa la dospit cam 1/2 ora.

Dupa ce acrescut ,fiecare coca se imparte in 8 bile egale ,in total sa avem 8 bile negre si 8 albe.

Se intind cu sucitorul, se suprapun , se taie triunghi se umple sau nu , se ruleaza si se pune intava pe hirtie de copt, la foc mic .

Dupa ce le scoti din cuptor se inbaiaza in siropul de zahar rece.

Sfat:
Eu am pus rahat dar data viitoare am sa incerc cu nuca macinata , albus si zahar(ca la cozonac ) sau ciocolata cred ca va fi mai bun oricum tuturor le-a placut si va intra la favorite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornulete bicolore" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la zuli

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornulete bicolore