Cornulete bicolore

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

1 kg faina
4 oua
300 ml lapte
200 ml ulei
1 praf de copt
1 pachetel drojdie (eu am pus uscata )
5 linguri zahar
3 linguri cacao
coaja de lamiie rasa
3-4 linguri ulei
Sirop :
225 ml apa
400 gr zahar

Mod de preparare

Se pune la dospit drojdia dizolvata, sa creasca un pic.
Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit.

Se amesteca ouale ,laptele ,uleiul ,praful de copt stins ,zaharul ,drojdia crescuta ,apoi punem faina pina se face un aluat elastic si nu se mai lipeste de miini ,care se lasa la crescut.

Dupa ce creste, se imparte coca in doua ,in o parte se pune coaja de lamiie(eu nu am putut sa o amestec si am pus cam 3-4 linguri de ulei sa se incorporeze)iar in cealalta se pune cacaoa (tot cu ulei pus cite un pic pina se poate amesteca)apoi dupa ce se termina de framintat si s-a amestecat se lasa la dospit cam 1/2 ora.

Dupa ce acrescut ,fiecare coca se imparte in 8 bile egale ,in total sa avem 8 bile negre si 8 albe.

Se intind cu sucitorul, se suprapun , se taie triunghi se umple sau nu , se ruleaza si se pune intava pe hirtie de copt, la foc mic .

Dupa ce le scoti din cuptor se inbaiaza in siropul de zahar rece.

Sfat:
Eu am pus rahat dar data viitoare am sa incerc cu nuca macinata , albus si zahar(ca la cozonac ) sau ciocolata cred ca va fi mai bun oricum tuturor le-a placut si va intra la favorite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornulete bicolore" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

strumph
•  24.02.2010 23:41:56

arata delicios

mihaela_j
•  30.04.2009 17:11:44

Am incercat si eu astazi reteta, sunt o incepatoare intr-ale dulciurilor. Multumesc pentru maniera detaliata in care este prezentata. Si daca imi este permis as avea de impartasit niste foarte mici detalii: 1. La coca de cacao am adaugat esenta de rom, iar la cea alba un pachetel de zahar vanilat. 2. Pentru a incorpora zaharul vanilat, l-am dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte (nu am uitat nici de coaja de lamaie rasa!) si am observat astfel ca spre deosebire de coca de cacao, la care am folosit 3-4 linguri de ulei, ca in reteta, cea alba a fost mai usor de "manevrat". Si 3. Am primit muulte felicitari (la aceasta categorie intra si sotul: "ai cazut in cap, draga?" :) )

lucia_bp
•  09.12.2008 21:06:48

de ce se trec cornuletele prin siropul cu zahar si nu se pune direct zahar pudra pe ele? nu sunt lipiciose apoi ???
de ce se trec cornuletele prin siropul cu zahar si nu se pune direct zahar pudra pe ele? nu sunt lipiciose apoi ???
de obicei ies 64 bucati...
eu il pun pe 200 grade si le las cam 15 minute ...dar ma uit la ele si cand au culoarea aia asa mai galbuie le scot din cuptor ,pun alta tava dupa care trec cornuletele prin sirop ,eu spre deosebire de zuli le invart pe amindoua partile cam 20 de secunde sa fie bine unse de siropam
am pus un pic mai mult zahar, ca am retinut comentariul ca ar merge mai mult zahar. a fost o idee buna.
le-am facut cu rahat si le-am presarat si cu nuca de cocos

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornulete bicolore