Cornulete bicolore

Complexitate
medie
Cornulete bicolore

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 pachetel drojdie (eu am pus uscata )
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • coaja de lamiie rasa
  • 3-4 linguri ulei
  • Sirop :
  • 225 ml apa
  • 400 gr zahar

Mod de preparare

Se pune la dospit drojdia dizolvata, sa creasca un pic.
Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit.

Se amesteca ouale ,laptele ,uleiul ,praful de copt stins ,zaharul ,drojdia crescuta ,apoi punem faina pina se face un aluat elastic si nu se mai lipeste de miini ,care se lasa la crescut.

Dupa ce creste, se imparte coca in doua ,in o parte se pune coaja de lamiie(eu nu am putut sa o amestec si am pus cam 3-4 linguri de ulei sa se incorporeze)iar in cealalta se pune cacaoa (tot cu ulei pus cite un pic pina se poate amesteca)apoi dupa ce se termina de framintat si s-a amestecat se lasa la dospit cam 1/2 ora.

Dupa ce acrescut ,fiecare coca se imparte in 8 bile egale ,in total sa avem 8 bile negre si 8 albe.

Se intind cu sucitorul, se suprapun , se taie triunghi se umple sau nu , se ruleaza si se pune intava pe hirtie de copt, la foc mic .

Dupa ce le scoti din cuptor se inbaiaza in siropul de zahar rece.

Sfat:
Eu am pus rahat dar data viitoare am sa incerc cu nuca macinata , albus si zahar(ca la cozonac ) sau ciocolata cred ca va fi mai bun oricum tuturor le-a placut si va intra la favorite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Bucataras.RO

Ghiveci cu carnati in vas Zepter

Un mare avantaj gatitul in vasele Zepter! Cine detine un astfel de vas, stie exact despre ce vorbesc. Iata o alta mancare...

Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate