Cornulete bicolore

Complexitate
medie
Cornulete bicolore

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 pachetel drojdie (eu am pus uscata )
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • coaja de lamiie rasa
  • 3-4 linguri ulei
  • Sirop :
  • 225 ml apa
  • 400 gr zahar

Mod de preparare

Se pune la dospit drojdia dizolvata, sa creasca un pic.
Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit.

Se amesteca ouale ,laptele ,uleiul ,praful de copt stins ,zaharul ,drojdia crescuta ,apoi punem faina pina se face un aluat elastic si nu se mai lipeste de miini ,care se lasa la crescut.

Dupa ce creste, se imparte coca in doua ,in o parte se pune coaja de lamiie(eu nu am putut sa o amestec si am pus cam 3-4 linguri de ulei sa se incorporeze)iar in cealalta se pune cacaoa (tot cu ulei pus cite un pic pina se poate amesteca)apoi dupa ce se termina de framintat si s-a amestecat se lasa la dospit cam 1/2 ora.

Dupa ce acrescut ,fiecare coca se imparte in 8 bile egale ,in total sa avem 8 bile negre si 8 albe.

Se intind cu sucitorul, se suprapun , se taie triunghi se umple sau nu , se ruleaza si se pune intava pe hirtie de copt, la foc mic .

Dupa ce le scoti din cuptor se inbaiaza in siropul de zahar rece.

Sfat:
Eu am pus rahat dar data viitoare am sa incerc cu nuca macinata , albus si zahar(ca la cozonac ) sau ciocolata cred ca va fi mai bun oricum tuturor le-a placut si va intra la favorite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici