Frecam coaja citricelor foarte bine cu un burete de vase nou, sub jet de apa calda.
Curatam coaja inclusiv partea alba.
Taiem fasii cat mai subtirele.
Oparim cojile cateva secunde apoi clatim cu apa rece.
Repetam operatiunea de 2-3 ori ca sa indepartam gustul amar, specific cojii citricelor.
Masuram cojile obtinute cu o cana.
Cate cani de coji avem, vom folosi tot atatea cani de apa si tot atatea cani de zahar ca sa facem un sirop simplu.
Cand acesta clocoteste, punem cojile la fiert timp de 30 de minute (foc mic).
Acoperim vasul si dam la rece pana a 2-a zi.
Punem iara pe foc vasul, impreuna cu inca o cana de zahar. Fierbem pe foc mic pana cojile devin sticloase.
Scurgem cojile de sirop apoi le amestecam cu putin zahar tos si le intindem pe o hartie de copt ca sa se usuce.
Le amestecam din cand in cand.
In cateva ore, se vor intari.
Le pastram in borcan de sticla inchis ermetic, la frigider.
Le folosim pentru decoratul fursecurilor, al inghetatei sau tocate in creme sau aluaturi.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii