Cocchini (Biscuiti/fursecuri din Cocos Ras)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cocchini (Biscuiti/fursecuri din Cocos Ras)

Ingrediente

  • 100 gr albus de ou (cca 3 oua)
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr cocos dezhidratat (ras, din punga)

Mod de preparare

Se cintaresc mai intii albusele apoi in functie de cantitatea lor (caci ouale pot fii mai mari sau mai mici) se vor adauga si restul ingredientelor in cantitate egala.

Albusul cu zaharul se amesteca intr-o cratita pe flacara d la aragaz la minim, se amesteca pina cind zaharul se va topi in albus. Se adauga cocosul si se da cratita de pe foc. Se amesteca bine de tot... Va rezulta o compozitie cremoasa.

Se incalzeste cuptorul la 200° c, adica usor peste mediu. Se pune in tava hirtie de copt si se aseaza cu lingurita movilitze de compozitie. Nu inghesuite caci mai cresc putin in tava. Mie mi-au iesit 2 tavi (adica ce se vede in poza + alti 4-5 de i-am mincat deja). Se da tava la cuptor pt 10 minute circa cau mai exact pina cind se rumenesc. Odata coapte dulciurile se ridica cu grija de pe hirtie (vor fii usor lipite, dar se dezlipesc fara sa se rupa) si sa fiti atenti caci atita vreme cit sunt calzi sunt crocanti pe afara si moi in mijloc. Cind se racesc se intaresc ca niste biscuiti.

http://www.Cookaround.Com/yabbse1/showthread.Php?t=16351

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Tocanita la cuptor
Bucataras.RO

Tocanita la cuptor

Am pregatit o tocanita tare gustoasa la cuptor. Am lasat bucata de carne intreaga sa se patrunda bine, apoi am taiat-o felii....

Tocanita la cuptor
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!