Cocchini (Biscuiti/fursecuri din Cocos Ras)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cocchini (Biscuiti/fursecuri din Cocos Ras)

Ingrediente

  • 100 gr albus de ou (cca 3 oua)
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr cocos dezhidratat (ras, din punga)

Mod de preparare

Se cintaresc mai intii albusele apoi in functie de cantitatea lor (caci ouale pot fii mai mari sau mai mici) se vor adauga si restul ingredientelor in cantitate egala.

Albusul cu zaharul se amesteca intr-o cratita pe flacara d la aragaz la minim, se amesteca pina cind zaharul se va topi in albus. Se adauga cocosul si se da cratita de pe foc. Se amesteca bine de tot... Va rezulta o compozitie cremoasa.

Se incalzeste cuptorul la 200° c, adica usor peste mediu. Se pune in tava hirtie de copt si se aseaza cu lingurita movilitze de compozitie. Nu inghesuite caci mai cresc putin in tava. Mie mi-au iesit 2 tavi (adica ce se vede in poza + alti 4-5 de i-am mincat deja). Se da tava la cuptor pt 10 minute circa cau mai exact pina cind se rumenesc. Odata coapte dulciurile se ridica cu grija de pe hirtie (vor fii usor lipite, dar se dezlipesc fara sa se rupa) si sa fiti atenti caci atita vreme cit sunt calzi sunt crocanti pe afara si moi in mijloc. Cind se racesc se intaresc ca niste biscuiti.

http://www.Cookaround.Com/yabbse1/showthread.Php?t=16351

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate