Clatite Siciliene

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Clatite Siciliene

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 2 oua
  • - 100 g faina
  • - 350 ml lapte
  • - praf de copt
  • - esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • - 300 g inghetata
  • - 100 ml frisca
  • - 100 g Finetti
  • - 50 g alune prajite macinate

Mod de preparare

Ingredientele pentru clatite se amesteca, pana rezulta un aluat cu consistenta smantanii. Clatitele se fac cat mai subtiri, prajite in putin ulei.

Cand inca mai sunt calde, clatitele se ruleaza, neumplute, si se taie rondele, care se aseaza pe o farfurie sub forma de floricica. In centru se pune Finetti ( tinut langa aragaz cat timp se prajesc clatitele, pentru a fi cat mai moale), iar pe marginile farfuriei se orneaza cu frisca (peste care se aseaza cateva capsuni pentru decori) si inghetata. In mijloc se presara alune prajite si maruntite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)