Clatite Invelite in Ciocolata Alba cu Crema de Vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Clatite Invelite in Ciocolata Alba cu Crema de Vanilie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru clatite:
  • 250 gr faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cacao
  • 40 gr unt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 50 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • 200 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau un buretel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam clatita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.

Mod de preparare crema de vanilie:

Intr-o oala mica punem smantana lichida pentru frisca, laptele si cele 2 linguri de esenta de vanilie. Punem oala la foc mediu pana amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba, trebuie doar sa fie fierbinte. Intr-un bol separat punem cele 2 oua, zaharul, sarea si faina. Mixam pana se omogenizeaza. Cand amestecul este fierbinte il luam de pe foc si il turnam peste amestecul de oua. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o craticioara, si o lasam la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa. Amestecam incontinuu cu un tel. Luam crema de pe foc, acoperim suprafata compozitiei cu folie pentru prospetime sau foaie de copt si o lasam sa se raceasca.

Pentru a inveli clatitele in ciocolata alba, trebuie sa topim ciocolata la bain-marie. Pana se topeste ciocolata, taiem marginile clatitelor. Rulam clatitele si le taiem capetele. Clatitele trebuie sa aiba aproape aceiasi dimensiune. Din hartie de copt o sa facem niste patrate de aceiasi dimensiune ca a clatitelor. Punem ciocolata topita intr-un pos la care am atasat duiul subtire. Turnam ciocolata topita deasupra hartiei de copt pe care am taiat-o intr-o forma patrata. Lasati-va imaginatia sa se joace cu ciocolata topita. :) Eu am facut un patrat iar apoi niste linii. :) Lasati bucatelele de hartie pe care le-ati pictat cu ciocolata aproximatix 2-3 minute la frigider. Trebuie doar sa se usuce putin. Sa nu le lasati prea mult deoarece nu o sa mai puteti sa le modelati pe clatite. Umplem generos clatita cu crema de vanilie. o rulam si o asezam la marginea hartiei pictate cu ciocolata alba. Rulam. Asa procedam cu fiecare clatita. Le introducem in congelator aproximativ 10 minute daca doriti sa le serviti imediat sau le lasati 2-3 ore pana se intareste ciocolata bine. Le scoatem din frigider si le dam usor jos patratelele de foaie de copt de pe ele. Sunt minunate, delicate si foarte delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia