Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau un buretel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam clatita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.
Mod de preparare crema de vanilie:
Intr-o oala mica punem smantana lichida pentru frisca, laptele si cele 2 linguri de esenta de vanilie. Punem oala la foc mediu pana amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba, trebuie doar sa fie fierbinte. Intr-un bol separat punem cele 2 oua, zaharul, sarea si faina. Mixam pana se omogenizeaza. Cand amestecul este fierbinte il luam de pe foc si il turnam peste amestecul de oua. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o craticioara, si o lasam la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa. Amestecam incontinuu cu un tel. Luam crema de pe foc, acoperim suprafata compozitiei cu folie pentru prospetime sau foaie de copt si o lasam sa se raceasca.
Pentru a inveli clatitele in ciocolata alba, trebuie sa topim ciocolata la bain-marie. Pana se topeste ciocolata, taiem marginile clatitelor. Rulam clatitele si le taiem capetele. Clatitele trebuie sa aiba aproape aceiasi dimensiune. Din hartie de copt o sa facem niste patrate de aceiasi dimensiune ca a clatitelor. Punem ciocolata topita intr-un pos la care am atasat duiul subtire. Turnam ciocolata topita deasupra hartiei de copt pe care am taiat-o intr-o forma patrata. Lasati-va imaginatia sa se joace cu ciocolata topita. :) Eu am facut un patrat iar apoi niste linii. :) Lasati bucatelele de hartie pe care le-ati pictat cu ciocolata aproximatix 2-3 minute la frigider. Trebuie doar sa se usuce putin. Sa nu le lasati prea mult deoarece nu o sa mai puteti sa le modelati pe clatite. Umplem generos clatita cu crema de vanilie. o rulam si o asezam la marginea hartiei pictate cu ciocolata alba. Rulam. Asa procedam cu fiecare clatita. Le introducem in congelator aproximativ 10 minute daca doriti sa le serviti imediat sau le lasati 2-3 ore pana se intareste ciocolata bine. Le scoatem din frigider si le dam usor jos patratelele de foaie de copt de pe ele. Sunt minunate, delicate si foarte delicioase.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaEste un smoothie gustos, detoxifiant chiar, care se preteaza a fi consumat pe parcursul intregii zile. Si pentru prepararea...
Smoothie detoxifiant cu legumeMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii