-Separam ouale;
-Amestecam branza cu galbenusurile, laptele, dupa care incorporam faina cu praful de copt;
-Separat, batem albusurile intr-o spuma tare;
-Adaugam spuma la amestecul de mai sus, amestecand cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta omogena;
-Clatitele se toarna cu lingura in tigaia unsa cu putin unt (sau ulei) incinsa in prealabil;
-Se tin pe foc mic cca 1-2 min (sau pana capata o culoare galben-maronie).
Clatitele se servesc cu un amestec de fructe de padure sotate in putin ulei, zahar si esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta;
P. S. : Se pot folosi si alte fructe taiate marunt, depinde de gusturile fiecaruia.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii