Clatite (III)

Postat pe: 28-08-2009
(3)

Ingrediente

branza de vaci moale 150-200 g
3 oua
3/4 cana lapte dulce
1 cana faina
1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
-Separam ouale;
-Amestecam branza cu galbenusurile, laptele, dupa care incorporam faina cu praful de copt;
-Separat, batem albusurile intr-o spuma tare;
-Adaugam spuma la amestecul de mai sus, amestecand cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta omogena;
-Clatitele se toarna cu lingura in tigaia unsa cu putin unt (sau ulei) incinsa in prealabil;
-Se tin pe foc mic cca 1-2 min (sau pana capata o culoare galben-maronie).
Clatitele se servesc cu un amestec de fructe de padure sotate in putin ulei, zahar si esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta;

P. S. : Se pot folosi si alte fructe taiate marunt, depinde de gusturile fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Clatite (III)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

babadochia
•  31.08.2009 03:59:14

cred ca sunt delicioase o sa le incerc si eu

Flyingroo
•  28.08.2009 18:27:23

Suna minunat. O intrebare insa: clatitele acestea ies subtiri ca o coala de hartie precum crepes frantuzesti sau mai grosute ca un pancake american?

lucia_bp
•  02.08.2009 11:29:33

Sunt grozave clatitele facute astfel !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Clatite (III)