Clatite (III)

Postat pe: 28-08-2009
(3)

Ingrediente

branza de vaci moale 150-200 g
3 oua
3/4 cana lapte dulce
1 cana faina
1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
-Separam ouale;
-Amestecam branza cu galbenusurile, laptele, dupa care incorporam faina cu praful de copt;
-Separat, batem albusurile intr-o spuma tare;
-Adaugam spuma la amestecul de mai sus, amestecand cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta omogena;
-Clatitele se toarna cu lingura in tigaia unsa cu putin unt (sau ulei) incinsa in prealabil;
-Se tin pe foc mic cca 1-2 min (sau pana capata o culoare galben-maronie).
Clatitele se servesc cu un amestec de fructe de padure sotate in putin ulei, zahar si esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta;

P. S. : Se pot folosi si alte fructe taiate marunt, depinde de gusturile fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Clatite (III)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

babadochia
•  31.08.2009 03:59:14

cred ca sunt delicioase o sa le incerc si eu

Flyingroo
•  28.08.2009 18:27:23

Suna minunat. O intrebare insa: clatitele acestea ies subtiri ca o coala de hartie precum crepes frantuzesti sau mai grosute ca un pancake american?

lucia_bp
•  02.08.2009 11:29:33

Sunt grozave clatitele facute astfel !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Clatite (III)