Se pun intr-un vas galbenusurile, 50 ml lapte, uleiul, sarea, esenta, si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase. Apoi se bat albusurile spuma si se adauga si ele la compozitie. In final se adauga laptele ramas si apa minerala pentru a fi pufoase. Se amesteca pana se omogenizeaza.
La preparare se foloseste o tava de teflon. Se foloseste o cana cu ulei. Se umezeste tava cu ulei - se toarna cate o lingura, se intinde pe toata suprafata apoi se scurge inapoi in cana, dupa care se pune un polonic de compozitie - cat sa fie clatita destul de subtire, bineinteles in functie de tigaie - se intinde pe intreaga suprafata si se pune pe foc. Se intoarce clatita si dupa ce se rumeneste se scoate pe o farfurie. Operatia se repeta pana terminati compozitia.
Se servesc cu gem, dulceata, etc dupa preferinta. Calde sau reci. Pentru cele reci trebuie sa aveti grija sa puneti mai mult gem pentru ca intra in ele.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAstazi te voi te voi invata cum sa prepari o bautura ideala pentru o zi de vara: Sangria cu vin roze si zmeura. Reteta...
Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrutSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii