Clatite cu `Scufita Alba`

Complexitate
redusa
Clatite cu `Scufita Alba`

Ingrediente

  • clatite-150 gr faina alba
  • 350 ml lapte
  • 50 ml apa minerala
  • sau sifon
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita scortisoara
  • Pentru umplutura
  • 1 mar mare aromat sau 2 mai mici
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 80 gr unt

Mod de preparare

Se amesteca toate aceste ingrediente si se lasa la rece jumatate de ora sa se dezvolte aroma de scortisoara, se fac apoi clatitele intr-o cratita unsa cu unt.

Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara cu fund gros ca sa nu se arda la foc mic, se curata marul de coaja si se taie cubulete, cand zaharul s-a caramelizat, prinde o culoare frumoasa cafenie, nu ars tare ca devine amar, se aduga untul si se mai lasa la foc mic sa se topeasca si sa devina un caramel mai dens, se aduga apoi merele, dupa 1-2 minute se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pentru decor am folosit sos de ciocolata si inghetata de vanilie.
Pe farfurioara se pune o clatita, doua trei linguri mere caramelizate, alta clatita si deasupra se pune un clop de inghetata, se decoreaza cu sos de ciocolata si si un pic de sos caramelizat de la mere.
Ne pregatim pentru zile calde, ce vor veni, cu deserturi racoritoare, o combinatie de arome intre caramelul cu aroma de vanilie, unt, scortisoara din clatite si nelipsita inghetata care e primul loc vara alaturi de fructe si sucuri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)