Se amesteca toate aceste ingrediente si se lasa la rece jumatate de ora sa se dezvolte aroma de scortisoara, se fac apoi clatitele intr-o cratita unsa cu unt.
Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara cu fund gros ca sa nu se arda la foc mic, se curata marul de coaja si se taie cubulete, cand zaharul s-a caramelizat, prinde o culoare frumoasa cafenie, nu ars tare ca devine amar, se aduga untul si se mai lasa la foc mic sa se topeasca si sa devina un caramel mai dens, se aduga apoi merele, dupa 1-2 minute se ia de pe foc si se lasa la racit.
Pentru decor am folosit sos de ciocolata si inghetata de vanilie.
Pe farfurioara se pune o clatita, doua trei linguri mere caramelizate, alta clatita si deasupra se pune un clop de inghetata, se decoreaza cu sos de ciocolata si si un pic de sos caramelizat de la mere.
Ne pregatim pentru zile calde, ce vor veni, cu deserturi racoritoare, o combinatie de arome intre caramelul cu aroma de vanilie, unt, scortisoara din clatite si nelipsita inghetata care e primul loc vara alaturi de fructe si sucuri
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSunt atat de bune....se topesc in gura!!!!Bune si cu ciocolata dar si asa simple!!!!
Fursecuri fragede cu ciocolataRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii