Ne plac clatitete, cele cu branza, cu gem, cu crema de vanilie si desigur si cele cu ciocolata. Prepararea lor nu dureaza mult, sunt usor de facut si delicioase. Iata reteta:
Mai intai facem clatitele: batem bine ouale cu zahar si sare, adaugam uleiul, laptele si apa minerala, apoi incet faina amestecand energic cu telul, astfel incat sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul vi se pare prea subtire sau prea gros, se poate adauga faina sau apa dupa caz. Lasam la rece aluatul pentru 15 minute. Intr-o tigaie teflonata punem un strop de ulei, se poate si fara ulei, si punem un polonic de amestec. Lasam sa se rumenesca pe ambele parti, dureaza cam 2-3 minute in total, apoi le punem pe o farfurie. Dupa ce le-am copt (mie mi-au iesit 18 bucati) le lasam la racit.
Intre timp pregatim mousse-ul, batem frisca cu o lingura se zahar, ciocolata o topim la bain marie si apoi o incorporam in frisca, la final adugam si nucile (pastram cateva pt decor). Punem cate o lingura cu varf de mousse peste clatita si apoi o rulam. Deasupra turnam sos caramel si cateva nuci.
Enjoy;)

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii