Ingrediente
● 200 ml lapte |
● 2 oua |
● sare - un varf de cutit |
● 1 l-ta unt topit |
● faina |
● 1 l-ra zahar brun |
● 2 mere curatate si rase pe razatoarea mare |
● vanilie |
● ulei pt prajit |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Se bat ouale, se adauga sarea, laptele, zaharul, praful de vanilie si faina pana se face un aluat de clatite mai gros. Merele se storc bine de zeama si se pun in aluat, se amesteca bine. Se ia cu lingura sau polonicul o cantitate mica si se prajesc in ulei incins clatite micute. Peste ele se pune sirop de artar si se servesc calde, cu o cafea fierbinte!:)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Clatite cu mere si sirop de artar" nu uita sa ii faci un review.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Clatite cu mere si sirop de artar" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
adina84
• 04.09.2008 16:45:15
Cum, adica n-ati auzit de siropul de artar tipic romanesc, hahaha!!!
Dragii mosului, daca tot postati retete, cautati sa le inscrieti la categoria corecta, aici e "retete romanesti", ori eu pana azi n-am auzit de sirop romanesc de artar. Domnitele plecate in Canada sa fie binecuvantate pentru ca ne lumineaza si pe noi cu siropu' ala.
mirela79
• 22.05.2008 18:09:54
si daca pun alt sirop in locul celui de artar? cum ar fi de zmeura, de afine, de brad..........
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin
• 04.11.2010 00:20:18
Cu siguranta siropul de artar a ajuns si in rafturile supermarcheturilor romanesti. Eu cred ca se poate folosi orice sirop sau dulceata, chiar si miere... reteta iese foarte bine si cu banane (in loc de mere). Eu pisez bine cu furculita o banana mare si o adaug in compozitie. Nu-mi place siropul de artar, e groaznic de dulce asa ca le mananc cu nultella :-)