Se separa ouale. Albusul se bate cu sarea bine, apoi cu apa adaugata pe rind si apoi cu zaharul pus treptat. Se bate pina se obtine o bezea tare.
Galbenusurile se freaca bine cu uleiul ca la maioneza (cca. 3 minute). Peste compozitia de albusuri se pune cea de galbenusuri, amestecand cu un tel, cu miscari usoare de jos in sus, pina la incorporare. Se adauga apoi faina si praful de copt, se amesteca f usor, apoi cacaoa procedind la fel.
Aluatul se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit, la inceput la foc mediu spre mare, apoi cind aluatul a inceput sa creasca bine, se intoarce tava in cuptor si focul se regleaza spre mic.
Este gata, cind aluatul se desprinde de pe peretii tavii (sau proba scobitorii). Blatul se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Crema
Ouale intregi se pun intr-un vas, se bat bine cu sare, se adauga zaharul, cacaoa si se bate bine compozitia. Se pune si 100 g. unt rece si se da la fiert la foc mic. Se amesteca in crema din cind in cind. Cind incepe sa se ingroase, amestecati mereu in crema, pina cind acesta curge greu de pe tel. Atunci e gata. Se lasa la rece.
Intre timp alifiati bine cele 250 g unt, apoi adaugati lingura cu lingura crema fiarta.
Montarea prajiturii:
Blatul de cacao, rece, se taie pe orizontal in 2 parti. Din crema se opresc 3-4 linguri, iar cu restul se umple prajitura. Se pune celalalt blat se unge si acesta cu cele 3-4 linguri de crema, spoi se glazureaza cu cioco topita la bain-marie si subtiata cu ulei. Se pune in frigider si se taie a 2-a zi.
Bunatati pentru Craciun - fursecurile astea chiar ca-s niste bunatati...se topesc in gura! Am zis sa vin sa va aduc ceva bun...
Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucatarasRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii