Batem albusurile cu praful de sare si apoi adaugam jumatatea din zaharul pudra in mai multe transe, amestecam cacaua cu restul de zahar pudra si incorporam in acelasi fel ca cealalta jumatate. La sfarsit adaugati zaharul tos, datorita caruia veti gasi un efect plus crocant, fara sa mixati prea mult. Coaceti bezeaua la 100 de grade C, intai foile de bezea, apoi batonasele.
Intre timp pregatim crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cacaua. Albusurile se bat tare si se amesteca usor cu crema din galbenus, zahar si cacao. Inmuiem foile de gelatina in apa rece si apoi in apa calduta, incorporam in frisca si amestecam frisca cu crema deja preparata. Dam la rece.
Dupa cel putin doua ore scoatem foile de bezea, lasam sa se raceasca pe o gratar si asamblam prajitura.
Asezam o foaie de bezea, un rand de crema, apoi iar o bezea, terminam cu crema. Batonasele le rupem in 3-4 bucatele mai mici si le asezam peste crema. Dam la rece. Inainte de a servi presarati zahar pudra si acompaniati de capsuni.
Pofta buna!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii