Batem albusurile cu praful de sare si apoi adaugam jumatatea din zaharul pudra in mai multe transe, amestecam cacaua cu restul de zahar pudra si incorporam in acelasi fel ca cealalta jumatate. La sfarsit adaugati zaharul tos, datorita caruia veti gasi un efect plus crocant, fara sa mixati prea mult. Coaceti bezeaua la 100 de grade C, intai foile de bezea, apoi batonasele.
Intre timp pregatim crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cacaua. Albusurile se bat tare si se amesteca usor cu crema din galbenus, zahar si cacao. Inmuiem foile de gelatina in apa rece si apoi in apa calduta, incorporam in frisca si amestecam frisca cu crema deja preparata. Dam la rece.
Dupa cel putin doua ore scoatem foile de bezea, lasam sa se raceasca pe o gratar si asamblam prajitura.
Asezam o foaie de bezea, un rand de crema, apoi iar o bezea, terminam cu crema. Batonasele le rupem in 3-4 bucatele mai mici si le asezam peste crema. Dam la rece. Inainte de a servi presarati zahar pudra si acompaniati de capsuni.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii