Batem albusurile cu praful de sare si apoi adaugam jumatatea din zaharul pudra in mai multe transe, amestecam cacaua cu restul de zahar pudra si incorporam in acelasi fel ca cealalta jumatate. La sfarsit adaugati zaharul tos, datorita caruia veti gasi un efect plus crocant, fara sa mixati prea mult. Coaceti bezeaua la 100 de grade C, intai foile de bezea, apoi batonasele.
Intre timp pregatim crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cacaua. Albusurile se bat tare si se amesteca usor cu crema din galbenus, zahar si cacao. Inmuiem foile de gelatina in apa rece si apoi in apa calduta, incorporam in frisca si amestecam frisca cu crema deja preparata. Dam la rece.
Dupa cel putin doua ore scoatem foile de bezea, lasam sa se raceasca pe o gratar si asamblam prajitura.
Asezam o foaie de bezea, un rand de crema, apoi iar o bezea, terminam cu crema. Batonasele le rupem in 3-4 bucatele mai mici si le asezam peste crema. Dam la rece. Inainte de a servi presarati zahar pudra si acompaniati de capsuni.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii