Ciocolata de Pessah

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Pentru bezea:
6 albusuri
300g de zahar pudra
42 de grame de cacao
1 praf de sare
3 linguri de zahar tos
Pentru crema de ciocolata:
250 de frisca bine batuta (vegetala in cazul meu)
gelatina
2 oua
30g de cacao
3 linguri de zahar in pudra

Mod de preparare

Batem albusurile cu praful de sare si apoi adaugam jumatatea din zaharul pudra in mai multe transe, amestecam cacaua cu restul de zahar pudra si incorporam in acelasi fel ca cealalta jumatate. La sfarsit adaugati zaharul tos, datorita caruia veti gasi un efect plus crocant, fara sa mixati prea mult. Coaceti bezeaua la 100 de grade C, intai foile de bezea, apoi batonasele.

Intre timp pregatim crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cacaua. Albusurile se bat tare si se amesteca usor cu crema din galbenus, zahar si cacao. Inmuiem foile de gelatina in apa rece si apoi in apa calduta, incorporam in frisca si amestecam frisca cu crema deja preparata. Dam la rece.

Dupa cel putin doua ore scoatem foile de bezea, lasam sa se raceasca pe o gratar si asamblam prajitura.

Asezam o foaie de bezea, un rand de crema, apoi iar o bezea, terminam cu crema. Batonasele le rupem in 3-4 bucatele mai mici si le asezam peste crema. Dam la rece. Inainte de a servi presarati zahar pudra si acompaniati de capsuni.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciocolata de Pessah" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

viofrumuchica
•  24.01.2014 21:37:27

Am o neclaritate..vb de bastonase...ce sunt si din ce...

yafa
•  12.02.2011 20:44:18

Multumesc Camelia

cameliastefania
•  11.02.2011 18:01:41

Ce frumos arata platoul!

yafa
•  22.04.2009 22:36:09

Multumesc mult Violet

violet
•  21.04.2009 22:26:51

e un deliciu,FELICITARI

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciocolata de Pessah