Ciocolata cu Cafea la Pahar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata cu Cafea la Pahar

Ingrediente

  • 1 ceasca cafea
  • 175g ciocolata neagra
  • 15g unt
  • 3 oua
  • 1 zahar vanilat
  • jumatate pahar zahar
  • jumatate pahar apa
  • frisca pt decorat

Mod de preparare

Ciocolata se topeste pe foc in cafea, se adauga galbenusurile de la ou, zaharul vanilat si untul si se amesteca bine pana devine o crema.

Albusurile se bat spuma. Zaharul cu apa se pun pe foc, se lasa sa se topesca si se lasa sa fiarba pana devine fierbinte. Se toarna cu mare grija zaharul fierbinte peste albusuri si se continua sa se bata sau sa se mixeze cu mixerul.

Spuma de albusuri se toarna peste ciocolata care trebuie sa fie inca calduta si se amesteca.
Se pune in pahare, se acopera cu staniol si se lasa la frigider peste noapte.
Se serveste cu frisca pe deaspura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc