Cinnamon Rolls

Postat pe: 24-10-2016
(1)

Ingrediente

Ingrediente aluat:
600 gr faina
200 ml lapte caldut
70 gr unt topit si racit
25 gr drojdie proaspata
2 oua mari
70 gr zahar
un praf de sare
Pentru umplutura:
200 gr zahar brun
90 gr unt la temperatura camerei
2 lingurite scortisoara
Pentru glazura:
100 gr zahar pudra
2-3 lingurite de apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Din 100 ml lapte caldut, drojdia proaspata, o lingura de faina si zahar preparam o maia, pe care o lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Intr-un vas mai mare punem faina,facem o gropita la mijloc si punem restul de lapte, untul topit si racit,ouale,sarea si maiaua.Framantam toate ingredientele pana avem un aluat omogen.Daca aluatul este prea moale, se mai adauga putina faina,iar daca este prea tare se mai poate adauga lapte cald (cate o lingura). Framantam aluatul circa 10 minute, pana devine elastic.Punem deasupra aluatului putin ulei,apoi lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-un loc cald (eu l-am acoperit cu folie).
Pentru umplutura:
Amestecam untul cu zaharul si scortisoara,pana cand se formeaza o pasta.Dupa circa o ora,aluatul si-a dublat volumul.Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framantam putrin,sa scoatem aerul,apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de circa 5 mm grosime.Intindem cu grija pasta de unt si zahar si uniformizam.Este bine sa intindem pasta de zahar pana aproape de margini.Rulam cu grija foaia de aluat,cat de strans putem si apasam usor cu degetele pentru a o inchide la capete. Folosind un cutit foarte bine ascutit, fara zimti deoarece aluatul se varupe,taiem rulada in bucati de circa 3-4 cm grosime. Tapetam cu hartie de copt tava si punem rulourile,cu distanta intre ele, deoarece vor mai creste.Mai lasam la loc cald circa 30 de minute, ca rulourile sa mai dospeasca putin si sa creasca. Dam rulourile la cuptor la foc moderat pana se rumenesc frumos la suprafata.Atentie se ard foarte repede, de aceea trebuiesc urmarite cat stau la copt.
Pentru glazura:
Amestecam zaharul cu apa, adaugata lingurita cu lingurita pana rezulta o glazura lucioasa.Scoatem rulourile din cuptor si cat sunt calde punem glazura deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cinnamon Rolls" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

suzanasuzy82
•  26.10.2016 18:15:16

Minunate si arata super bine!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cinnamon Rolls