Cinnamon Rolls

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Cinnamon Rolls

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 70 gr unt topit si racit
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 oua mari
  • 70 gr zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr zahar brun
  • 90 gr unt la temperatura camerei
  • 2 lingurite scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite de apa

Mod de preparare

Din 100 ml lapte caldut, drojdia proaspata, o lingura de faina si zahar preparam o maia, pe care o lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Intr-un vas mai mare punem faina,facem o gropita la mijloc si punem restul de lapte, untul topit si racit,ouale,sarea si maiaua.Framantam toate ingredientele pana avem un aluat omogen.Daca aluatul este prea moale, se mai adauga putina faina,iar daca este prea tare se mai poate adauga lapte cald (cate o lingura). Framantam aluatul circa 10 minute, pana devine elastic.Punem deasupra aluatului putin ulei,apoi lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-un loc cald (eu l-am acoperit cu folie).
Pentru umplutura:
Amestecam untul cu zaharul si scortisoara,pana cand se formeaza o pasta.Dupa circa o ora,aluatul si-a dublat volumul.Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framantam putrin,sa scoatem aerul,apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de circa 5 mm grosime.Intindem cu grija pasta de unt si zahar si uniformizam.Este bine sa intindem pasta de zahar pana aproape de margini.Rulam cu grija foaia de aluat,cat de strans putem si apasam usor cu degetele pentru a o inchide la capete. Folosind un cutit foarte bine ascutit, fara zimti deoarece aluatul se varupe,taiem rulada in bucati de circa 3-4 cm grosime. Tapetam cu hartie de copt tava si punem rulourile,cu distanta intre ele, deoarece vor mai creste.Mai lasam la loc cald circa 30 de minute, ca rulourile sa mai dospeasca putin si sa creasca. Dam rulourile la cuptor la foc moderat pana se rumenesc frumos la suprafata.Atentie se ard foarte repede, de aceea trebuiesc urmarite cat stau la copt.
Pentru glazura:
Amestecam zaharul cu apa, adaugata lingurita cu lingurita pana rezulta o glazura lucioasa.Scoatem rulourile din cuptor si cat sunt calde punem glazura deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Desert placinta taraneasca cu gutui
Bucataras.RO

Desert placinta taraneasca cu gutui

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...

Desert placinta taraneasca cu gutui
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere