Choux A la Creme II

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Aluat pt choux:
200 g faina
400 ml apa
160 ml unt
6 oua
30 g zahar
un vf de sare
Creme patissiere:
500 ml lapte
3 galbenusuri
125 g zahar
30 g faina
30 g maizena (amidon de porumb)
1/4 baton de vanille sau 1 lingura de rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Aluat choux:
Se fierbe apa cu untul (nu inlocuiti untul cu margarina sau altceva), sarea si zaharul si cind da in clocot, se pune faina toata, o data. Se amesteca pt a se incorpora bine, pina aluatul nu se mai lipeste de lingura. Se mai poate tine un pic pe plita (30 sec-1 min) ca sa se mai usuce.

Se ia de pe foc si, dupa ce se racoreste un pic, se pun ouale unul cite unul. Dupa fiecare ou se amesteca pina la incorporarea totala abia apoi se pune urmatorul ou.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 oC.
eu n-am pus aluatul cu spritul, am folosit 2 lingurite si a fost absolut ok. Se coace 20 min la 200 grade c, sau cum zicea si Lori mai tare un pic in prima jumatate a intervalului.

Daca nu sint suficient de bine coapte, dupa scoaterea triumfala din cuptor vor colapsa. Unii recomanda sa ca dupa scoaterea din cuptor sa fie "intepate" ca sa iasa aburul si se mai lasa 5-10 min la cuptor cu usa intredeschisa.

Daca insa sunt bronzate frumos si rezista la presiunea cu lingurita, e ok. Adevarul e ca problemele cu coacera pot aparea mai mult la chouxurile mai mari, care e clar ca trebuie tinute mai mult in cuptor (30 min-200 c).

Crema de patiserie
Se fierbe laptele (450 ml) impreuna cu vanilia
separat se bat galbenusurile cu zaharul pina se albesc, se aduaga faina si maizena cernute, dupa care se adauga laptele ramas (50 ml). se amesteca bine.

Apoi se toarna peste acest amestec 1/3 din laptele fiert si se amesteca bine. Se mai adauga si urmatoarea treime de lapte, dupa care se pune totul peste treimea de lapte ramasa; se pune pe foc, amestecind in continuu, si cind incepe sa fiarba, se mai lasa 20 sec, dupa care se muta totul intr-un vas de inox rece pt a opri fierberea.
Se umple choux -urile cu crema intepiand galusca cu virful spritului. Nu se taie ca o savarina.

Se pot face mici pentru profiterol sau mai mari ca eclere. Se pot garnisi cu un sos de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Choux A la Creme II" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

madallina
•  29.08.2009 21:10:50

deeelicioaseee

miha_75
•  03.05.2009 19:39:23

arata super ... le voi incerca ..sper sa-mi iasa

maraarad
•  22.03.2009 04:15:33

Sint preferatele mele

sabrina
•  12.09.2008 20:56:53

Scuzati omisiunea! La aluatul de choux postat de mine, lipseste faina! Cantitatea de faina in acest caz e de 200g.
Multumesc pt intelegere!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Choux A la Creme II