Choux A la Creme II

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Choux A la Creme II

Ingrediente

  • Aluat pt choux:
  • 200 g faina
  • 400 ml apa
  • 160 ml unt
  • 6 oua
  • 30 g zahar
  • un vf de sare
  • Creme patissiere:
  • - 500 ml lapte
  • - 3 galbenusuri
  • - 125 g zahar
  • - 30 g faina
  • - 30 g maizena (amidon de porumb)
  • - 1/4 baton de vanille sau 1 lingura de rom

Mod de preparare

Aluat choux:
Se fierbe apa cu untul (nu inlocuiti untul cu margarina sau altceva), sarea si zaharul si cind da in clocot, se pune faina toata, o data. Se amesteca pt a se incorpora bine, pina aluatul nu se mai lipeste de lingura. Se mai poate tine un pic pe plita (30 sec-1 min) ca sa se mai usuce.

Se ia de pe foc si, dupa ce se racoreste un pic, se pun ouale unul cite unul. Dupa fiecare ou se amesteca pina la incorporarea totala abia apoi se pune urmatorul ou.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 oC.
eu n-am pus aluatul cu spritul, am folosit 2 lingurite si a fost absolut ok. Se coace 20 min la 200 grade c, sau cum zicea si Lori mai tare un pic in prima jumatate a intervalului.

Daca nu sint suficient de bine coapte, dupa scoaterea triumfala din cuptor vor colapsa. Unii recomanda sa ca dupa scoaterea din cuptor sa fie "intepate" ca sa iasa aburul si se mai lasa 5-10 min la cuptor cu usa intredeschisa.

Daca insa sunt bronzate frumos si rezista la presiunea cu lingurita, e ok. Adevarul e ca problemele cu coacera pot aparea mai mult la chouxurile mai mari, care e clar ca trebuie tinute mai mult in cuptor (30 min-200 c).

Crema de patiserie
Se fierbe laptele (450 ml) impreuna cu vanilia
separat se bat galbenusurile cu zaharul pina se albesc, se aduaga faina si maizena cernute, dupa care se adauga laptele ramas (50 ml). se amesteca bine.

Apoi se toarna peste acest amestec 1/3 din laptele fiert si se amesteca bine. Se mai adauga si urmatoarea treime de lapte, dupa care se pune totul peste treimea de lapte ramasa; se pune pe foc, amestecind in continuu, si cind incepe sa fiarba, se mai lasa 20 sec, dupa care se muta totul intr-un vas de inox rece pt a opri fierberea.
Se umple choux -urile cu crema intepiand galusca cu virful spritului. Nu se taie ca o savarina.

Se pot face mici pentru profiterol sau mai mari ca eclere. Se pot garnisi cu un sos de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Budinca de orez
2
Dulciuri

Budinca de orez

Budinca de orez
Sushi
3
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
4
Salate

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Prajitura cu Urda si Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Parteneri
Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar

Tiramisu reţetă originală Un desert grozav pentru acest sezon calduros. Pe langa faptul ca nu te coci langa aragaz, se...

Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri