Choux A la Creme II

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Choux A la Creme II

Ingrediente

  • Aluat pt choux:
  • 200 g faina
  • 400 ml apa
  • 160 ml unt
  • 6 oua
  • 30 g zahar
  • un vf de sare
  • Creme patissiere:
  • - 500 ml lapte
  • - 3 galbenusuri
  • - 125 g zahar
  • - 30 g faina
  • - 30 g maizena (amidon de porumb)
  • - 1/4 baton de vanille sau 1 lingura de rom

Mod de preparare

Aluat choux:
Se fierbe apa cu untul (nu inlocuiti untul cu margarina sau altceva), sarea si zaharul si cind da in clocot, se pune faina toata, o data. Se amesteca pt a se incorpora bine, pina aluatul nu se mai lipeste de lingura. Se mai poate tine un pic pe plita (30 sec-1 min) ca sa se mai usuce.

Se ia de pe foc si, dupa ce se racoreste un pic, se pun ouale unul cite unul. Dupa fiecare ou se amesteca pina la incorporarea totala abia apoi se pune urmatorul ou.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 oC.
eu n-am pus aluatul cu spritul, am folosit 2 lingurite si a fost absolut ok. Se coace 20 min la 200 grade c, sau cum zicea si Lori mai tare un pic in prima jumatate a intervalului.

Daca nu sint suficient de bine coapte, dupa scoaterea triumfala din cuptor vor colapsa. Unii recomanda sa ca dupa scoaterea din cuptor sa fie "intepate" ca sa iasa aburul si se mai lasa 5-10 min la cuptor cu usa intredeschisa.

Daca insa sunt bronzate frumos si rezista la presiunea cu lingurita, e ok. Adevarul e ca problemele cu coacera pot aparea mai mult la chouxurile mai mari, care e clar ca trebuie tinute mai mult in cuptor (30 min-200 c).

Crema de patiserie
Se fierbe laptele (450 ml) impreuna cu vanilia
separat se bat galbenusurile cu zaharul pina se albesc, se aduaga faina si maizena cernute, dupa care se adauga laptele ramas (50 ml). se amesteca bine.

Apoi se toarna peste acest amestec 1/3 din laptele fiert si se amesteca bine. Se mai adauga si urmatoarea treime de lapte, dupa care se pune totul peste treimea de lapte ramasa; se pune pe foc, amestecind in continuu, si cind incepe sa fiarba, se mai lasa 20 sec, dupa care se muta totul intr-un vas de inox rece pt a opri fierberea.
Se umple choux -urile cu crema intepiand galusca cu virful spritului. Nu se taie ca o savarina.

Se pot face mici pentru profiterol sau mai mari ca eclere. Se pot garnisi cu un sos de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Pulpa de porc cu leurda si rosii galbene
Bucataras.RO

Pulpa de porc cu leurda si rosii galbene

Leguma porcu' sa traiasca .....

Pulpa de porc cu leurda si rosii galbene
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty