Choux A la Creme I

Complexitate
redusa
Choux A la Creme I

Ingrediente

  • coji
  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 7 oua
  • sare
  • crema de vanilie
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 125 gr faina
  • vanilie
  • 400ml frisca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai se prepara cojile, modul de preparare este exact ca la ecler cu deosebirea ca se toarna in forma rotunda. Timpul de coacere a cojilor fiind de 20 min. (cana folosita are 200ml)

Apoi se prepara crema de vanilie astfel: ouale zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200 ml lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce a fiert laptele se amesteca cu restul compozitiei si se fierbe incontinuare pana ce se ingroasa.

Cojile coapte si racite li se decupeaza capacul se umple cu crema de vanilie rece iar deasupra cremei se dreseaza o avelina mare de frisca, se aseaza capacul si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate