Choux A la Creme I

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

coji
o cana ulei
2 cani apa
2 cani faina
7 oua
sare
crema de vanilie
650 ml lapte
3 oua
250 gr zahar
125 gr faina
vanilie
400ml frisca
zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai se prepara cojile, modul de preparare este exact ca la ecler cu deosebirea ca se toarna in forma rotunda. Timpul de coacere a cojilor fiind de 20 min. (cana folosita are 200ml)

Apoi se prepara crema de vanilie astfel: ouale zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200 ml lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce a fiert laptele se amesteca cu restul compozitiei si se fierbe incontinuare pana ce se ingroasa.

Cojile coapte si racite li se decupeaza capacul se umple cu crema de vanilie rece iar deasupra cremei se dreseaza o avelina mare de frisca, se aseaza capacul si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Choux A la Creme I" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la LORY

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Choux A la Creme I