Ingrediente
● coji |
● o cana ulei |
● 2 cani apa |
● 2 cani faina |
● 7 oua |
● sare |
● crema de vanilie |
● 650 ml lapte |
● 3 oua |
● 250 gr zahar |
● 125 gr faina |
● vanilie |
● 400ml frisca |
● zahar pudra |
Mod de preparare
Mai intai se prepara cojile, modul de preparare este exact ca la ecler cu deosebirea ca se toarna in forma rotunda. Timpul de coacere a cojilor fiind de 20 min. (cana folosita are 200ml)
Apoi se prepara crema de vanilie astfel: ouale zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200 ml lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce a fiert laptele se amesteca cu restul compozitiei si se fierbe incontinuare pana ce se ingroasa.
Cojile coapte si racite li se decupeaza capacul se umple cu crema de vanilie rece iar deasupra cremei se dreseaza o avelina mare de frisca, se aseaza capacul si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Choux A la Creme I" nu uita sa ii faci un review.
Apoi se prepara crema de vanilie astfel: ouale zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200 ml lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce a fiert laptele se amesteca cu restul compozitiei si se fierbe incontinuare pana ce se ingroasa.
Cojile coapte si racite li se decupeaza capacul se umple cu crema de vanilie rece iar deasupra cremei se dreseaza o avelina mare de frisca, se aseaza capacul si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Choux A la Creme I" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
hellenne
• 24.02.2010 22:52:46
mi se pare foarte greu de facut. am mai incercat o reteta cu alta ocazie si nu prea am avut succes, dar cred ca o sa-mi iau inima in dinti intr-o zi. O sa dau de veste cum mi-a iesit
LORY
• 16.02.2009 22:38:02
veraem daca nu stii sa faci compozitia de la cojile de ecler poti sa te inspiri de aici
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/eclere_cu_crema_de_vanilie-963/
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.02.2010 23:38:21
arata bine