Choux A la Creme I

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

coji
o cana ulei
2 cani apa
2 cani faina
7 oua
sare
crema de vanilie
650 ml lapte
3 oua
250 gr zahar
125 gr faina
vanilie
400ml frisca
zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai se prepara cojile, modul de preparare este exact ca la ecler cu deosebirea ca se toarna in forma rotunda. Timpul de coacere a cojilor fiind de 20 min. (cana folosita are 200ml)

Apoi se prepara crema de vanilie astfel: ouale zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200 ml lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce a fiert laptele se amesteca cu restul compozitiei si se fierbe incontinuare pana ce se ingroasa.

Cojile coapte si racite li se decupeaza capacul se umple cu crema de vanilie rece iar deasupra cremei se dreseaza o avelina mare de frisca, se aseaza capacul si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Choux A la Creme I" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

strumph
•  24.02.2010 23:38:21

arata bine

hellenne
•  24.02.2010 22:52:46

mi se pare foarte greu de facut. am mai incercat o reteta cu alta ocazie si nu prea am avut succes, dar cred ca o sa-mi iau inima in dinti intr-o zi. O sa dau de veste cum mi-a iesit

stefy
•  21.02.2009 21:47:54

as manca una si cu ochii...

LORY
•  16.02.2009 22:38:02

veraem daca nu stii sa faci compozitia de la cojile de ecler poti sa te inspiri de aici
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/eclere_cu_crema_de_vanilie-963/

veraem
•  16.02.2009 22:06:08

si daca eu nu stiu cum se fac cojile de eclere?

LORY
•  12.12.2008 20:40:38

si mie imi plac ...sunt preferatele mele

lucia_bp
•  10.12.2008 18:40:59

Este pe gustul meu !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Choux A la Creme I