Chocolate-Espresso Snowcaps

Complexitate
redusa
Chocolate-Espresso Snowcaps

Ingrediente

  • - 65 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 32 g unt nesarat, aflat la temperatura camerei (moale insa nu topit) , taiat bucatele
  • - 25 g cacao proaspat cernuta
  • - 4 lingurite cu cafea instant
  • - 1 lingurita cu praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 135 g zahar brun
  • - 1 ou mare
  • - 115 g ciocolata amaruie sau demidulce taiata bucatele
  • - 1 lingura cu lapte
  • - 4-5 linguri cu zahar pudra proaspat cernut

Mod de preparare

- Ciocolata se topeste in bain-marie si se lasa sa se raceasca.
- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, cacao, cafeaua instant, praful de copt, sarea (dupa ce am amestecat ingredientele cu o spatula, le-am cernut din nou prin sita).

- Se mixeaza intr-un alt bol, (la viteza mica de mixare) untul si zaharul pudra, pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.
- Se adauga oul si se mixeaza compozitia (la o viteza superioara de mixare), pana compozitia obtinuta devine omogena. Se descreste apoi viteza de mixare.

- Se adauga ciocolata topita si racita in prealabil. Se mixeaza ingredientele in continuare (la viteza mica de mixare) pana se obtine un amestec omogen, cremos.
- Se adauga treptat amestecul de faina, cacao, cafea, praf de copt si sare pregatit anterior. Se continua mixarea (la viteza inferioara) pana cand amestecul este complet incorporat.

- Se adauga laptele si se continua mixarea, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Compozitia obtinuta se inveleste in 2-3 straturi de folie alimentara din plastic si se pastreaza astfel timp de 45 de minute la congelator.

- Se incalzeste cuptorul la 180 g c.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se pune zaharul pudra proaspat cernut pe o farfurie intinsa.

- Se scoate aluatul de la congelator si se indeparteaza folia alimentara.
- Se rup bucatele de aluat si se modeleaza cu palmele mici sfere cu diametrul de 2, 5 cm.
- Bucatile de aluat se tapeteaza cu zahar pudra (in doua etape - astfel incat intreaga suprafata a micilor sfere sa fie acoperita cu zahar pudra).

- Sferele modelate se aseaza in tava pregatita, la distanta unele de altele.

- Se coc in cuptor timp de aproximativ 12 minute. In cuptor micile sfere isi vor modifica forma, luand aspectul unor prajiturele frumoase, pe a caror suprafata ”crapaturile” realizate cu ajutorul zaharului pudra, ”deseneaza” forme neregulate ce dau impresia unui aspect nins. Pana la etapa de modelare a aluatului, acesta din urma se pastreaza invelit in folia alimentara pentru copt.

- Prajiturile coapte se lasa sa se raceaca putin in tava (in aceasta etapa ele sunt foarte moi insa treptat, pe masura ce se racesc, se intaresc) apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar (se desprind cu usurinta de hartia de copt cu ajutorul unei spatule).
Reteta acestor prajituri apartine Marthei Stewart.

Din ingredientele mentionate rezulta 18-20 de prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia