Chocolate-Espresso Snowcaps

Complexitate
redusa
Chocolate-Espresso Snowcaps

Ingrediente

  • - 65 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 32 g unt nesarat, aflat la temperatura camerei (moale insa nu topit) , taiat bucatele
  • - 25 g cacao proaspat cernuta
  • - 4 lingurite cu cafea instant
  • - 1 lingurita cu praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 135 g zahar brun
  • - 1 ou mare
  • - 115 g ciocolata amaruie sau demidulce taiata bucatele
  • - 1 lingura cu lapte
  • - 4-5 linguri cu zahar pudra proaspat cernut

Mod de preparare

- Ciocolata se topeste in bain-marie si se lasa sa se raceasca.
- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, cacao, cafeaua instant, praful de copt, sarea (dupa ce am amestecat ingredientele cu o spatula, le-am cernut din nou prin sita).

- Se mixeaza intr-un alt bol, (la viteza mica de mixare) untul si zaharul pudra, pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.
- Se adauga oul si se mixeaza compozitia (la o viteza superioara de mixare), pana compozitia obtinuta devine omogena. Se descreste apoi viteza de mixare.

- Se adauga ciocolata topita si racita in prealabil. Se mixeaza ingredientele in continuare (la viteza mica de mixare) pana se obtine un amestec omogen, cremos.
- Se adauga treptat amestecul de faina, cacao, cafea, praf de copt si sare pregatit anterior. Se continua mixarea (la viteza inferioara) pana cand amestecul este complet incorporat.

- Se adauga laptele si se continua mixarea, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Compozitia obtinuta se inveleste in 2-3 straturi de folie alimentara din plastic si se pastreaza astfel timp de 45 de minute la congelator.

- Se incalzeste cuptorul la 180 g c.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se pune zaharul pudra proaspat cernut pe o farfurie intinsa.

- Se scoate aluatul de la congelator si se indeparteaza folia alimentara.
- Se rup bucatele de aluat si se modeleaza cu palmele mici sfere cu diametrul de 2, 5 cm.
- Bucatile de aluat se tapeteaza cu zahar pudra (in doua etape - astfel incat intreaga suprafata a micilor sfere sa fie acoperita cu zahar pudra).

- Sferele modelate se aseaza in tava pregatita, la distanta unele de altele.

- Se coc in cuptor timp de aproximativ 12 minute. In cuptor micile sfere isi vor modifica forma, luand aspectul unor prajiturele frumoase, pe a caror suprafata ”crapaturile” realizate cu ajutorul zaharului pudra, ”deseneaza” forme neregulate ce dau impresia unui aspect nins. Pana la etapa de modelare a aluatului, acesta din urma se pastreaza invelit in folia alimentara pentru copt.

- Prajiturile coapte se lasa sa se raceaca putin in tava (in aceasta etapa ele sunt foarte moi insa treptat, pe masura ce se racesc, se intaresc) apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar (se desprind cu usurinta de hartia de copt cu ajutorul unei spatule).
Reteta acestor prajituri apartine Marthei Stewart.

Din ingredientele mentionate rezulta 18-20 de prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.