Caramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata.
Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam compozitia in tava, peste caramel.
Ingredientele pentru blatul de cacao le mixam si pe ele 2-3 minute; aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani, apoi il adaugam peste crema de oua.
Tava o asezam intr-o alta mai mare, cea de la aragaz de exemplu, in care turnam apa (un fel de bain marie). O introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 50 minute sau pana blatul de ciocolata trece testul scobitorii.
Veti observa, cande este gata ca straturile se aleg singure si s-au inversat.
Prajitura se lasa, in tava, pana se raceste complet, apoi o dam la rece, acoperita cu o folie alimentara, pentru cateva ore sau, mai bine, peste noapte.
Se intoarce tava cu susul in jos si se rastoarna prajiturica in alta tava, dupa care putem portiona si savura!!!!
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii