Se cerne faina intr-un castron.
Dupa care se pun peste untul rece taiat cubulete, ouale batute, lichiorul tip limoncello (strega), coaja de lamaie, zaharul si se amesteca.
Treptat se adauga vin alb putin cate putin sa iasa un aluat ca cel de taietei.
Se lasa la odihnit intr-o folie alimentara pe masa de lucru nu in frigider pentru 1 ora.
Se pudreaza masa cu putina faina si se intinde un aluat foarte subtire. Cine are masina de facut paste o poate folosi pentru intinderea aluatului, eu am facut cu sucitorul (facaletul)
Se taie aluatul (eu l-am taiat dupa forma clasica).
Se prajesc in ulei de arahide (nu foarte cald, ca se ard).
Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra.
Este un dulce specific de carnaval in Italia.
Pofta buna!
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii