Chiacchiere Sau Frappe

Complexitate
redusa
Chiacchiere Sau Frappe

Ingrediente

  • - 500 g faina
  • - 50 g unt
  • - 2 oua
  • - 2 linguri zahar
  • - coaja de lamaie
  • - vin alb cat e nevoie
  • - 2 linguri lichior dupa preferinta

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron.

Dupa care se pun peste untul rece taiat cubulete, ouale batute, lichiorul tip limoncello (strega), coaja de lamaie, zaharul si se amesteca.

Treptat se adauga vin alb putin cate putin sa iasa un aluat ca cel de taietei.

Se lasa la odihnit intr-o folie alimentara pe masa de lucru nu in frigider pentru 1 ora.

Se pudreaza masa cu putina faina si se intinde un aluat foarte subtire. Cine are masina de facut paste o poate folosi pentru intinderea aluatului, eu am facut cu sucitorul (facaletul)

Se taie aluatul (eu l-am taiat dupa forma clasica).

Se prajesc in ulei de arahide (nu foarte cald, ca se ard).

Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra.

Este un dulce specific de carnaval in Italia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate