Se separa albusul de galbenus, albusul se bate la mixer pana devine o spuma dupa care se adauga zaharul, lingurita dupa lingurita batand incontinu. Galbenusul se freaca cu uleiul si sare la fel ca la maioneza dupa care se adauga peste albus.
Din momentul in care am pus galbenusul peste albus se mesteca cu o lingura de lemn se adauga si coaja de portocala si esenta dupa care se pune faina lingura cu lingura amestecand incontinu. La sfarsit se taie ciocolata menaj in bucatele mici si se incorporeaza in aluat. Se unge tava cu ulei se tapeteaza cu faina si se da la cuptor max. 25-30 minute.
Se scoate de la cuptor se lasa la racit si se pudreaza cu zaharul pudra
Se poate servi alaturi de o cafea sau unceai
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii