Ingrediente
● Pentru blat: |
● 250 grame de făină |
● 125 grame de unt |
● 80 grame de zahăr |
● 2 gălbenușuri |
● 2 linguri de cacao |
● 2 linguri de lapte rece |
● Pentru crema de brânză: |
● 600 grame de cremă de brânză |
● 100 grame de zahăr |
● 3 ouă |
● Coaja razuita de la ½ lamaie |
● sucul unei lămâi |
● 1 linguriță esență de vanilie |
● 150 ml de smântână lichida |
● 50 grame de ciocolată tăiată mărunt |
● 2 linguri de făină |
● Pentru glazura de ciocolată: |
● 130 grame de ciocolată neagră |
● 100 ml de smântână lichida |
● 30 grame de unt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Blatul:
Se amesteca făina cu untul rece, tăiat cubulețe, până ce rezultatul seamănă cu pesmetul. Se adauga zahărul și gălbenușurile. Se omogenizează bine, apoi se adaugă și cacaua. La sfarsit se adauga treptat laptele, pana cand se obtine un aluat ferm.
Se intinde aluatul intr-o foaie de cam 1 cm grosime, apoi se tapeteaza o tava cu el, incercand sa-l asezam cat mai bine. Tava cu aluatul se dau la frigider pentru 30 de minute. Tava mea are 24 de cm diametru si are fundul detasabil. Inaltimea aluatului ar trebui sa fie de 3-4 cm. Mie mi s-a parut destul de mult aluat, prin urmare am dar deoparte marginile si am facut vreo 4-5 biscuiti.
Crema de branza:
Cat tava sta in cuptor, se pregateste “umplutura”: se amesteca branza cu zaharul pana acesta din urma se topeste, apoi se adauga si restul ingredientelor (mai putin ciocolata), avand grija sa omogenizam bine. La sfarsit, adaugam si ciocolata si amestecam usor, pentru a fi siguri ca nu se topeste. Eu am preferat sa se vada bucatelele de ciocolata in cheesecake.
Dupa cele 30 de minute de stat la rece, punem peste aluat foaie de copt apoi niste greutati si-l dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute. Apoi scoate greutatile si mai lasam aluatul inca 10 minute, pentru a se rumeni un pic.
Dupa cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor si scadem temperatura la 150 de grade. Punem crema de branza preparata anterior si dam la cuptor pentru inca 40 de minute.
Cand e gata, se scoate si se da la racit.
Glazura de ciocolata:
Smantana lichida se infierbanta si se toarna peste patratelele de ciocolata si bucatile de unt. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza. Sa nu va sperie faptul ca e foarte lichida (cum mi s-a intamplat mie), se va intari cu siguranta daca ati respectati cantitatile.
Cand cheesecakeul este rece, se toarna glazura peste el. De mentionat ca eu m-am temut sa o torn pe toata, pentru ca era foarte lichida, dar am avut surpriza sa constat ca s-a intarit foarte bine si am regretat ca am aruncat inutil jumatate din glazura.
Imi pare rau ca n-am imagini din etapele intermediare. M-am decis sa postez totusi reteta pentru ca mi s-a parut absolut delicioasa si destul de usor de facut.
Sursa retetei: Blogul MarvelousGoods
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake Marvelous cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Se amesteca făina cu untul rece, tăiat cubulețe, până ce rezultatul seamănă cu pesmetul. Se adauga zahărul și gălbenușurile. Se omogenizează bine, apoi se adaugă și cacaua. La sfarsit se adauga treptat laptele, pana cand se obtine un aluat ferm.
Se intinde aluatul intr-o foaie de cam 1 cm grosime, apoi se tapeteaza o tava cu el, incercand sa-l asezam cat mai bine. Tava cu aluatul se dau la frigider pentru 30 de minute. Tava mea are 24 de cm diametru si are fundul detasabil. Inaltimea aluatului ar trebui sa fie de 3-4 cm. Mie mi s-a parut destul de mult aluat, prin urmare am dar deoparte marginile si am facut vreo 4-5 biscuiti.
Crema de branza:
Cat tava sta in cuptor, se pregateste “umplutura”: se amesteca branza cu zaharul pana acesta din urma se topeste, apoi se adauga si restul ingredientelor (mai putin ciocolata), avand grija sa omogenizam bine. La sfarsit, adaugam si ciocolata si amestecam usor, pentru a fi siguri ca nu se topeste. Eu am preferat sa se vada bucatelele de ciocolata in cheesecake.
Dupa cele 30 de minute de stat la rece, punem peste aluat foaie de copt apoi niste greutati si-l dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute. Apoi scoate greutatile si mai lasam aluatul inca 10 minute, pentru a se rumeni un pic.
Dupa cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor si scadem temperatura la 150 de grade. Punem crema de branza preparata anterior si dam la cuptor pentru inca 40 de minute.
Cand e gata, se scoate si se da la racit.
Glazura de ciocolata:
Smantana lichida se infierbanta si se toarna peste patratelele de ciocolata si bucatile de unt. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza. Sa nu va sperie faptul ca e foarte lichida (cum mi s-a intamplat mie), se va intari cu siguranta daca ati respectati cantitatile.
Cand cheesecakeul este rece, se toarna glazura peste el. De mentionat ca eu m-am temut sa o torn pe toata, pentru ca era foarte lichida, dar am avut surpriza sa constat ca s-a intarit foarte bine si am regretat ca am aruncat inutil jumatate din glazura.
Imi pare rau ca n-am imagini din etapele intermediare. M-am decis sa postez totusi reteta pentru ca mi s-a parut absolut delicioasa si destul de usor de facut.
Sursa retetei: Blogul MarvelousGoods
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake Marvelous cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany