Cheesecake japonez cu sos de prune

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Cheesecake japonez cu sos de prune

Ingrediente

  • Pentru cheesecake:
  • 250 de grame crema de branza Philadelphia
  • 5 ouă
  • 100 de ml lapte
  • 100 de grame unt moale
  • 50 de grame făină
  • 50 de grame amidon
  • 160 de grame zahăr
  • Suc de lămâie după gust
  • Zahăr pudră
  • Pentru sosul de prune:
  • 10 prune
  • zahăr brun
  • condimente pentru prăjituri
  • Apă
  • Amidon

Mod de preparare

Acest tip de cheesecake era omniprezent pe internet, așa că am decis să îl pregătesc, selectând una din multele rețete. Ca să îi dau și o tenta personala, am decis sa îi îmbunătățesc gustul cu un sos de prune tomnatice , iar combinația s-a dovedit a fi una foarte reusita!😉
Mai întâi încingem cuptorul la 180 de grade Celsius și fierbem cca. 1 l de apa.
Separam albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le mixam cu 1/2 din cantitatea de zahăr până devin o spumă fermă.
Crema de branza se mixeaza cu restul de zahăr, se adaugă pe rând laptele în fir subtire, untul , făina și amidonul, iar la final gălbenușurile pe rând.
În compoziția rezultată, adăugăm ușor albusurile batute.
Pregatim o forma cu diametrul de 25 de cm ( a mea era o forma de guguluf), o tapetam cu unt si făină, așezăm în ea compoziția rezultată de cheesecake.
Apa fierbinte se pune într-o tava în care introducem forma în care am pus compoziția de cheesecake, cât să ajungă până la jumătatea acesteia.
Introducem tavile în cuptor, unde le lăsăm 20 de minute.
Micsoram temperatura la 160 de grade Celsius și continuam coacerea încă 70 de minute.
Stingem focul și lăsăm prăjitura să se răcească în cuptor.
Odata racita o scoatem din forma și o pudram cu zahăr pudră.
Pentru sos, scoatem samburii din prune, le tocam bucăți mai mici, adăugăm zahărul după gust, condimentele, puțină apă( până la jumătatea acestora), le fierbem cam 10 minute. Pasam compoziția rezultată, o punem din nou pe foc si o îngroșam cu puțin amidon, cam o linguriță.
Sosul se lasă puțin la racit, apoi se varsa în interiorul cheesecake-ului, daca se foloseste forma de guguluf sau se servește alături de o portie zdravănă de prăjitură.
E un desert pufos, creează dependenta, iar sosul de prune e exact ce îi trebuie ca sa fie extrem de ușor de savurat!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie