Cheesecake japonez cu sos de prune

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Cheesecake japonez cu sos de prune

Ingrediente

  • Pentru cheesecake:
  • 250 de grame crema de branza Philadelphia
  • 5 ouă
  • 100 de ml lapte
  • 100 de grame unt moale
  • 50 de grame făină
  • 50 de grame amidon
  • 160 de grame zahăr
  • Suc de lămâie după gust
  • Zahăr pudră
  • Pentru sosul de prune:
  • 10 prune
  • zahăr brun
  • condimente pentru prăjituri
  • Apă
  • Amidon

Mod de preparare

Acest tip de cheesecake era omniprezent pe internet, așa că am decis să îl pregătesc, selectând una din multele rețete. Ca să îi dau și o tenta personala, am decis sa îi îmbunătățesc gustul cu un sos de prune tomnatice , iar combinația s-a dovedit a fi una foarte reusita!😉
Mai întâi încingem cuptorul la 180 de grade Celsius și fierbem cca. 1 l de apa.
Separam albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le mixam cu 1/2 din cantitatea de zahăr până devin o spumă fermă.
Crema de branza se mixeaza cu restul de zahăr, se adaugă pe rând laptele în fir subtire, untul , făina și amidonul, iar la final gălbenușurile pe rând.
În compoziția rezultată, adăugăm ușor albusurile batute.
Pregatim o forma cu diametrul de 25 de cm ( a mea era o forma de guguluf), o tapetam cu unt si făină, așezăm în ea compoziția rezultată de cheesecake.
Apa fierbinte se pune într-o tava în care introducem forma în care am pus compoziția de cheesecake, cât să ajungă până la jumătatea acesteia.
Introducem tavile în cuptor, unde le lăsăm 20 de minute.
Micsoram temperatura la 160 de grade Celsius și continuam coacerea încă 70 de minute.
Stingem focul și lăsăm prăjitura să se răcească în cuptor.
Odata racita o scoatem din forma și o pudram cu zahăr pudră.
Pentru sos, scoatem samburii din prune, le tocam bucăți mai mici, adăugăm zahărul după gust, condimentele, puțină apă( până la jumătatea acestora), le fierbem cam 10 minute. Pasam compoziția rezultată, o punem din nou pe foc si o îngroșam cu puțin amidon, cam o linguriță.
Sosul se lasă puțin la racit, apoi se varsa în interiorul cheesecake-ului, daca se foloseste forma de guguluf sau se servește alături de o portie zdravănă de prăjitură.
E un desert pufos, creează dependenta, iar sosul de prune e exact ce îi trebuie ca sa fie extrem de ușor de savurat!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.