Cheesecake japonez cu sos de prune

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Cheesecake japonez cu sos de prune

Ingrediente

  • Pentru cheesecake:
  • 250 de grame crema de branza Philadelphia
  • 5 ouă
  • 100 de ml lapte
  • 100 de grame unt moale
  • 50 de grame făină
  • 50 de grame amidon
  • 160 de grame zahăr
  • Suc de lămâie după gust
  • Zahăr pudră
  • Pentru sosul de prune:
  • 10 prune
  • zahăr brun
  • condimente pentru prăjituri
  • Apă
  • Amidon

Mod de preparare

Acest tip de cheesecake era omniprezent pe internet, așa că am decis să îl pregătesc, selectând una din multele rețete. Ca să îi dau și o tenta personala, am decis sa îi îmbunătățesc gustul cu un sos de prune tomnatice , iar combinația s-a dovedit a fi una foarte reusita!😉
Mai întâi încingem cuptorul la 180 de grade Celsius și fierbem cca. 1 l de apa.
Separam albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le mixam cu 1/2 din cantitatea de zahăr până devin o spumă fermă.
Crema de branza se mixeaza cu restul de zahăr, se adaugă pe rând laptele în fir subtire, untul , făina și amidonul, iar la final gălbenușurile pe rând.
În compoziția rezultată, adăugăm ușor albusurile batute.
Pregatim o forma cu diametrul de 25 de cm ( a mea era o forma de guguluf), o tapetam cu unt si făină, așezăm în ea compoziția rezultată de cheesecake.
Apa fierbinte se pune într-o tava în care introducem forma în care am pus compoziția de cheesecake, cât să ajungă până la jumătatea acesteia.
Introducem tavile în cuptor, unde le lăsăm 20 de minute.
Micsoram temperatura la 160 de grade Celsius și continuam coacerea încă 70 de minute.
Stingem focul și lăsăm prăjitura să se răcească în cuptor.
Odata racita o scoatem din forma și o pudram cu zahăr pudră.
Pentru sos, scoatem samburii din prune, le tocam bucăți mai mici, adăugăm zahărul după gust, condimentele, puțină apă( până la jumătatea acestora), le fierbem cam 10 minute. Pasam compoziția rezultată, o punem din nou pe foc si o îngroșam cu puțin amidon, cam o linguriță.
Sosul se lasă puțin la racit, apoi se varsa în interiorul cheesecake-ului, daca se foloseste forma de guguluf sau se servește alături de o portie zdravănă de prăjitură.
E un desert pufos, creează dependenta, iar sosul de prune e exact ce îi trebuie ca sa fie extrem de ușor de savurat!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Desert tort cu morcovi si nuca
Bucataras.RO

Desert tort cu morcovi si nuca

De foarte mult timp imi doream sa pregatesc un tort cu morcovi. Ca de obicei, la putin am fost sceptica, nu credeam ca o sa...

Desert tort cu morcovi si nuca
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai