Cheesecake japonez cu sos de prune

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Cheesecake japonez cu sos de prune

Ingrediente

  • Pentru cheesecake:
  • 250 de grame crema de branza Philadelphia
  • 5 ouă
  • 100 de ml lapte
  • 100 de grame unt moale
  • 50 de grame făină
  • 50 de grame amidon
  • 160 de grame zahăr
  • Suc de lămâie după gust
  • Zahăr pudră
  • Pentru sosul de prune:
  • 10 prune
  • zahăr brun
  • condimente pentru prăjituri
  • Apă
  • Amidon

Mod de preparare

Acest tip de cheesecake era omniprezent pe internet, așa că am decis să îl pregătesc, selectând una din multele rețete. Ca să îi dau și o tenta personala, am decis sa îi îmbunătățesc gustul cu un sos de prune tomnatice , iar combinația s-a dovedit a fi una foarte reusita!😉
Mai întâi încingem cuptorul la 180 de grade Celsius și fierbem cca. 1 l de apa.
Separam albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le mixam cu 1/2 din cantitatea de zahăr până devin o spumă fermă.
Crema de branza se mixeaza cu restul de zahăr, se adaugă pe rând laptele în fir subtire, untul , făina și amidonul, iar la final gălbenușurile pe rând.
În compoziția rezultată, adăugăm ușor albusurile batute.
Pregatim o forma cu diametrul de 25 de cm ( a mea era o forma de guguluf), o tapetam cu unt si făină, așezăm în ea compoziția rezultată de cheesecake.
Apa fierbinte se pune într-o tava în care introducem forma în care am pus compoziția de cheesecake, cât să ajungă până la jumătatea acesteia.
Introducem tavile în cuptor, unde le lăsăm 20 de minute.
Micsoram temperatura la 160 de grade Celsius și continuam coacerea încă 70 de minute.
Stingem focul și lăsăm prăjitura să se răcească în cuptor.
Odata racita o scoatem din forma și o pudram cu zahăr pudră.
Pentru sos, scoatem samburii din prune, le tocam bucăți mai mici, adăugăm zahărul după gust, condimentele, puțină apă( până la jumătatea acestora), le fierbem cam 10 minute. Pasam compoziția rezultată, o punem din nou pe foc si o îngroșam cu puțin amidon, cam o linguriță.
Sosul se lasă puțin la racit, apoi se varsa în interiorul cheesecake-ului, daca se foloseste forma de guguluf sau se servește alături de o portie zdravănă de prăjitură.
E un desert pufos, creează dependenta, iar sosul de prune e exact ce îi trebuie ca sa fie extrem de ușor de savurat!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Prajitura Valurile Dunarii
4
Dulciuri

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii
Drob in Foi de Clatite
5
Aperitive

Drob in Foi de Clatite

Drob in Foi de Clatite
Parteneri
Desert inghetata de vanilie cu zmeura
Bucataras.RO

Desert inghetata de vanilie cu zmeura

Am vazut aceasta reteta de inghetata la Gabita si de la prima poza am salivat! Mi-a facut o pofta teribila si in...

Desert inghetata de vanilie cu zmeura
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie