Cheesecake cu Zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu Zmeura

Ingrediente

  • 500g zmeura (eu am cumparat congelata)
  • 600g branza dulce de vaci
  • 200g smantana
  • 6 linguri de zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri de faina
  • 3 oua
  • 1 pachet de biscuiti (dupa preferinta, mai dulci sau mai putin dulci, cu cacao, fara etc )
  • 200g unt
  • fulgi de ciocolata
  • un praf de jeleu

Mod de preparare

Biscuiti se sfarama de mana sau in robotul de bucatarie. Eu am folosit robtul de bucatarie pentru toata prajitura. Untul se topeste si se amesteca bine cu biscuitii sfaramati. Se intind uniform in tava presand cu mana. Se pune la cuptor pentru 10 minute la 150 de grad, se scoate si se lasa sa se raceasca.

Branza de vaci se amesteca cu smantana, ouale, 4 linguri de zahar, 2 linguri faina, un praf de sare, esenta de vanilie. Se amesteca bine de mana sau la robot pana devine o pasta.

Se pune in compozitie jumatate din zmeura. Dupa preferinta se amesteca zmeura cu bobul intreg sau se pune la robotul de bucatarie si se zdrobeste. Eu am pus totul la robot si am obtinut o crema frumoasa roz.

Se pune pasta peste baza de biscuiti si se da la cuptor la 150g pentru 45 de minute. Se verifica din cand in cand. Cand e gata se scoate din cuptor si se la sa la racit. Apoi se toarna fulgi de ciocolata peste prajitura.

Restul de zmeura se pune cu 2 linguri de zahar si praful jeleu la fiert. Apoi se toarna peste prajitura si se intinde.

Se lasa la racit si apoi se pune la frigider pana a doua zii.
Atentie cand taiti feliile de prajitura, este un pic sfaramicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.