Biscuiti se sfarama de mana sau in robotul de bucatarie. Eu am folosit robtul de bucatarie pentru toata prajitura. Untul se topeste si se amesteca bine cu biscuitii sfaramati. Se intind uniform in tava presand cu mana. Se pune la cuptor pentru 10 minute la 150 de grad, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Branza de vaci se amesteca cu smantana, ouale, 4 linguri de zahar, 2 linguri faina, un praf de sare, esenta de vanilie. Se amesteca bine de mana sau la robot pana devine o pasta.
Se pune in compozitie jumatate din zmeura. Dupa preferinta se amesteca zmeura cu bobul intreg sau se pune la robotul de bucatarie si se zdrobeste. Eu am pus totul la robot si am obtinut o crema frumoasa roz.
Se pune pasta peste baza de biscuiti si se da la cuptor la 150g pentru 45 de minute. Se verifica din cand in cand. Cand e gata se scoate din cuptor si se la sa la racit. Apoi se toarna fulgi de ciocolata peste prajitura.
Restul de zmeura se pune cu 2 linguri de zahar si praful jeleu la fiert. Apoi se toarna peste prajitura si se intinde.
Se lasa la racit si apoi se pune la frigider pana a doua zii.
Atentie cand taiti feliile de prajitura, este un pic sfaramicioasa.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii