Cheesecake cu Zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu Zmeura

Ingrediente

  • 500g zmeura (eu am cumparat congelata)
  • 600g branza dulce de vaci
  • 200g smantana
  • 6 linguri de zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri de faina
  • 3 oua
  • 1 pachet de biscuiti (dupa preferinta, mai dulci sau mai putin dulci, cu cacao, fara etc )
  • 200g unt
  • fulgi de ciocolata
  • un praf de jeleu

Mod de preparare

Biscuiti se sfarama de mana sau in robotul de bucatarie. Eu am folosit robtul de bucatarie pentru toata prajitura. Untul se topeste si se amesteca bine cu biscuitii sfaramati. Se intind uniform in tava presand cu mana. Se pune la cuptor pentru 10 minute la 150 de grad, se scoate si se lasa sa se raceasca.

Branza de vaci se amesteca cu smantana, ouale, 4 linguri de zahar, 2 linguri faina, un praf de sare, esenta de vanilie. Se amesteca bine de mana sau la robot pana devine o pasta.

Se pune in compozitie jumatate din zmeura. Dupa preferinta se amesteca zmeura cu bobul intreg sau se pune la robotul de bucatarie si se zdrobeste. Eu am pus totul la robot si am obtinut o crema frumoasa roz.

Se pune pasta peste baza de biscuiti si se da la cuptor la 150g pentru 45 de minute. Se verifica din cand in cand. Cand e gata se scoate din cuptor si se la sa la racit. Apoi se toarna fulgi de ciocolata peste prajitura.

Restul de zmeura se pune cu 2 linguri de zahar si praful jeleu la fiert. Apoi se toarna peste prajitura si se intinde.

Se lasa la racit si apoi se pune la frigider pana a doua zii.
Atentie cand taiti feliile de prajitura, este un pic sfaramicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
4
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac cu nuca si cacao
Bucataras.RO

Cozonac cu nuca si cacao

"Retete de Pasti"

Cozonac cu nuca si cacao
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate