Ingrediente
● 500g zmeura (eu am cumparat congelata) |
● 600g branza dulce de vaci |
● 200g smantana |
● 6 linguri de zahar |
● 1 esenta vanilie |
● 2 linguri de faina |
● 3 oua |
● 1 pachet de biscuiti (dupa preferinta, mai dulci sau mai putin dulci, cu cacao, fara etc ) |
● 200g unt |
● fulgi de ciocolata |
● un praf de jeleu |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Biscuiti se sfarama de mana sau in robotul de bucatarie. Eu am folosit robtul de bucatarie pentru toata prajitura. Untul se topeste si se amesteca bine cu biscuitii sfaramati. Se intind uniform in tava presand cu mana. Se pune la cuptor pentru 10 minute la 150 de grad, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Branza de vaci se amesteca cu smantana, ouale, 4 linguri de zahar, 2 linguri faina, un praf de sare, esenta de vanilie. Se amesteca bine de mana sau la robot pana devine o pasta.
Se pune in compozitie jumatate din zmeura. Dupa preferinta se amesteca zmeura cu bobul intreg sau se pune la robotul de bucatarie si se zdrobeste. Eu am pus totul la robot si am obtinut o crema frumoasa roz.
Se pune pasta peste baza de biscuiti si se da la cuptor la 150g pentru 45 de minute. Se verifica din cand in cand. Cand e gata se scoate din cuptor si se la sa la racit. Apoi se toarna fulgi de ciocolata peste prajitura.
Restul de zmeura se pune cu 2 linguri de zahar si praful jeleu la fiert. Apoi se toarna peste prajitura si se intinde.
Se lasa la racit si apoi se pune la frigider pana a doua zii.
Atentie cand taiti feliile de prajitura, este un pic sfaramicioasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake cu Zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Branza de vaci se amesteca cu smantana, ouale, 4 linguri de zahar, 2 linguri faina, un praf de sare, esenta de vanilie. Se amesteca bine de mana sau la robot pana devine o pasta.
Se pune in compozitie jumatate din zmeura. Dupa preferinta se amesteca zmeura cu bobul intreg sau se pune la robotul de bucatarie si se zdrobeste. Eu am pus totul la robot si am obtinut o crema frumoasa roz.
Se pune pasta peste baza de biscuiti si se da la cuptor la 150g pentru 45 de minute. Se verifica din cand in cand. Cand e gata se scoate din cuptor si se la sa la racit. Apoi se toarna fulgi de ciocolata peste prajitura.
Restul de zmeura se pune cu 2 linguri de zahar si praful jeleu la fiert. Apoi se toarna peste prajitura si se intinde.
Se lasa la racit si apoi se pune la frigider pana a doua zii.
Atentie cand taiti feliile de prajitura, este un pic sfaramicioasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake cu Zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany