Cheesecake cu rom si cafea

Postat pe: 10-12-2016
(0)

Ingrediente

Blat
150 g biscuiți digestivi
50 g unt
1 lingură zahăr pudră
Cheesecake
250 g cremă de brânză
150 g smântână lichidă
3 linguri zahăr pudră
100 ml rom
70 ml cafea preparată
1 lingură cacao pudră
2 ouă
3-4 linguri făină
1 linguriță ness
Ganache de ciocolată
100 g ciocolată 55% cacao
50 ml smântâna lichidă

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

25min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Blat

Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit.
Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm).
Se coace simplu 10 minute.

Cheesecake

Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează. 
Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză.
Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine.
Apoi adăugați făina treptat și mixați până este incorporată complet.
Coaceți cheesecake-ul la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii.
Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura.

Ganache de ciocolată

Topiți ciocolata pe baie de aburi.
Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează.
Trebuie să capete o textură fină și lucioasă.
Decorați cheesecake-ul răcit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cheesecake cu rom si cafea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cheesecake cu rom si cafea